GRADSKI DERBI

MAMIĆ PRED LOKOMOTIVU ‘Vratili su nam se svi igrači, ali ne čuvamo se za Rijeku’

Jedna od promjena bit će na vratima. Eduardo brani u HNL-u, Ježina nastavlja u Kupu

Prvi put od početka proljetnog dijela sezone u Maksimiru mogu računati na sve igrače. Ozljede su stvar prošlosti, kadar se proširio i Zoki Mamić konačno se može posvetiti želji koju je imao na pripremama u La Mangi.

- Polako ćemo početi uigravati linije i standardizirati momčad za sve ono što nas čeka u europskim kvalifikacijama - najavio je trener Dinama gradski derbi s Lokomotivom uz koji ga veže sjajna statistika.

- Rezultatski nam leže, ali te su utakmice neizvjesne, ponekad i stresne za sve nas sa strane. Očekujem tešku utakmicu na travnjaku koji nije u optimalnom stanju, ali moramo se adaptirati i nastaviti sa serijom te iskoristiti Lokomotivu za pripremu onoga što nas čeka u Rijeci - rekao je Zoran Mamić koji tvrdi da u petak neće biti kalkuliranja.

Sastav koji izvede protiv Lokomotive bit će identičan onom protiv Rijeke u uzvratu polufinala Kupa, uz minimalne korekcije.

- Samo da nas zaobiđu ozljede ili nešto slično.

Jedna od promjena bit će na vratima. Eduardo brani u HNL-u, Ježina nastavlja u Kupu.

- Do sada je branio u tom natjecanju i nema razloga da ne nastavi.

Na Kajzerici je Tomislav Ivković koji ne krije želju da jednog dana zasjedne na klupu Dinama. S Mamićem ga veže korektan odnos.

- Imamo dobre relacije. On je jedan od najkvalitetnijih stručnjaka u našem nogometu, i to dokazuje svojim radom na Kajzerici. Unatoč stalnim rotacijama i odlascima, Ivković uvijek napravi rezultat. Dobro to ‘hendla’ i svakako je u vrhu.

U posljednje vrijeme igra Lokomotive je ‘toplo-hladno’. Priznaje to i Mamić kojeg su iznenadili neki rezultati.

- Treba pogledati njihovu mladost i onda zapravo shvaćamo da je to očekivano.

Mamić je bio upitan za sustav koji prakticira u posljednje vrijeme s trojicom igrača u zadnjoj liniji.

- Naš sustav je onaj stari, a ovo je bilo zbog problema oko izostanka nekih igrača. Sve je to slično, ali što recimo vrijedi kada vi zamislite igrati s jednim defenzivnim i dva ofenzivna vezna, a protivnik vas stisne i na kraju imate tri zadnja vezna? Važno je da momčad izgleda kompaktno. U bilo kojem sustavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 16:31