POBJEDA ZA OPROŠTAJ

MAMIĆ DOŠAO NA SVOJE 'Da smo bili na ovom nivou u zadnjim utakmicama sada bi se ovdje slavilo...'

'Pjaca je odigrao sjajno, on je strašan potencijal i kad radi stvari koje treba raditi, onda to i pokazuje'
 Ronald Gorsic / CROPIX

Iako gubitkom utakmice nije izgubio mnogo, Celticov trener Ronny Deila bio je razočaran. Igra njegove momčadi bila je daleko od one kakvu je najavio i kakvu je želio.

- Loša partija, nismo dali 100 posto. Nije bilo agresije, razočaran sam, ali zabili smo tri gola, to je jedino pozitivno. Ipak, Četiri gola u našoj mreži su previše, obrana je bila propusna. Nadam se da će biti bolje, moramo bolje na proljeće - pričao je Norvežanin na klupi škotskog prvaka.

- Individualno smo loše igrali u obani, u sredini terena bilo je previše grešaka, nismo bili kompaktni. Moramo biti puno bolji i bit ćemo, nedostajali su nam i neki važmni igrači. Ne bojim se za budućnost. Mogli smo i poijediti, nismo iskoristili neke prilike.

Nahvalio je Deila i Dinamo, pogotovo njegove mlade igrače.

- Dinamo ima puno dobrih igrača, posebice mladih i ne bih nikoga posebno izdvajao. Oni su jaki kao momčad, dojmili su me se. Taj način na koji odgajaju mlade igrače, to je nešto iz čega možemo puno naučiti.

Zoran Mamić nije bio previše euforičan, iako je očito da mu je određeni dio tereta ipak pao s ramena. Pobjeda na kraju, dobra igra i četiri pogotka ipak su bolja stvar nego završni porazi kao prijašnjih sezona.

- Veliki dio utakmice bili smo bolji i zaslužili smo pobjedu. Žao mi je da nismo bili na ovom nivou u zadnjim utakmicama, da jesmo, sada bi se ovdje slavilo. Ali, što je tu je, ipak smo završili europsku skupinu sa šest pobjeda, osvojili smo veći koeficijent nego što gubimo, dakle, u plusu smo. Općenito, završiti europsku sezonu pobjedom jako je lijepo - rekao je Dinamov trener, te se nije libio pohvaliti junaka utakmice Marka Pjacu.

- Pjaca je odigrao odličnu utakmicu, on je strašan potencijal i kad radi stvari koje treba raditi, onda to i pokazuje. Još kad ispravi nedostatke bit će pravi. Vjerujem da će u glavi prelomiti neke stvari i da će ići u smjeru u kojem treba ići.

Pitali smo Mamića žali li sad što Pjacu nije ranije bacio u vatru, možda bi on dao više od konkurenata u nekim prijašnjim utakmicama.

- Ne mogu žaliti za nečim što ne znam kako je moglo biti. Ne znamo i nećemo znati je li trebao prije dobiti šansu!

Lošija strana momčadi opet je bila obrana, tri 'čudna' pogotka zabio je Celtic.

- Celtic je napravio jednu šansu i kad nas je izigrao kod trećeg gola... Ma, mislim da nije bio prekršaj kod prvog gola, ne mogu objasniti što su svirali kod Soudanijeva poništenog gola. I bio je čisti penal nad Pintom! Ne znam, bilo je puno čudnih odluka, ali dobro... - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:12