IGRA ŽIVACA NA POLJUDU

M. Buljat i Jertec moraju trenirati u 7 sati ujutro

 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Na Poljudu počinje prava igra iscrpljivanja sa “otpisanim” igračima, a prvi su na udaru dvojica najskupljih dojučerašnjih prvotimaca Marijan Buljat i Dario Jertec.

Dvojica nogometaša koji nisu pristali na sve dosadašnje ponude uprave kluba o smanjenju odnosno raskidu ugovora s Hajdukom dobili su poseban režim rada. Dosad su trenirali s ostalim igračima na koje Hajduk ne računa, ali za petak sati ujutro samo njima dvojici zakazan je trening s kondicijskim trenerom Dujom Poljakom - na Poljudu u 7 sati ujutro!

Termin treninga je svakako neuobičajen, ali je poruka jasna: M. Buljata i Jerteca pokušat će se “slomiti” da ipak pristanu na razlaz s Hajdukom. Obojica imaju ugovore još dvije i pol godine (do ljeta 2012. godine); M. Buljat s godišnjom gažom od 300.000, a Jertec 200.000 eura. No takvi ugovori predstavljaju preveliko opterećenje za klupski budžet, drže u Hajduku. U zadnjim pregovorima nuđena im je opcija raskida ugovora uz otpremninu od 100.000 do 150.000 eura, ali igrači su tražili veću otpremninu (1.5-godišnju plaću).

Prošlog ljeta bivša uprava pokušala im je prepoloviti primanja, ali bezuspješno. Prije nego što su se vratili u kadar trenirali su odvojeno od prve momčadi, ali nikad nisu doživljavali ovakvu “torturu”. Poruka očito može poslužiti i ostalima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:19