SJAJNA GODINA

LUKA MODRIĆ OTKRIO 'Nakon Valencije Ancelotti i Zidane su me hvalili, osjećam da mi vjeruju'

'Nisam potonuo početkom godine, kad je bilo puno teže, neću poletjeti krajem 2013. kada je sve super'

U ponedjeljak ujutro bila je 'stiska na vezama’. U madridskoj zračnoj luci, gdje je Luka Modrić uz obitelj stigao oko 9 sati radi ukrcaja na let British Airwaysa za London Heathrow, čekali su ga španjolski novinari. Odgodili smo predviđeni termin kraćeg osvrta na pobjedu u Valenciji, njegov odličnu igru i sjajan završetak godine, koja je krenula lošim vibracijama 'najgoreg transfera’.

Lijepo je na odmor, iako samo šest dana, sa statusom najboljeg igrača utakmice koja je iznimno važna za Realove ambicije u prvenstvu.

- Kazao sam vašim kolegama da nije presudan pojedinac nego momčad. Mislim da je upravo kolektivni duh presudio da upišemo teško stečenu, ali zato slađu pobjedu. Mene je najviše razveselio taj pristup, koji se ogledao u zajedničkom slavlju cijele momčadi i onih s klupe kad je Jese postigao gol. Dojmi me kad vidim Ancelottija kako se veseli, Zidanea kako skače u klupko...

Ancelotti je poznat po kreiranju takvih odnosa u svojim momčadima?

- Sve što sam dobro čuo o njemu to se potvrdilo u stvarnosti. Uistinu je iskuliran tip, staloženošću nas smiruje i onda kada počne zujati sve drugo oko nas, kao sada na Mestalli. Mislim da temeljem iskustva mogu osjetiti kada u nekoj skupini sazrijevaju pravi odnosi, oni koji su temelj za ambicije. Eto, temeljem kompaktnosti momčadi i struke, ljudi u klubu, mi smo 'tu’, u trci na sva tri fronte i, što je ključno, mislim da ćemo u novoj godini biti samo bolji.

Etablirani ste kao stožerni igrač Reala, mediji su vam jako skloni, navijači su takvi od prvog dana, čak i Florentino Perez, pišu dobro obaviješteni Marcini novinari, sada naveliko hvali vaše igre i ponašanje. Godina je počela onom nelagodnom anketom o promašaju transfera, a završava na suprotan način...

- Iskreno rečeno, nisam osjećao tako drastične mijene mog statusa kako bi se po tom odnosu medija moglo zaključivati. Otkako sam u Realu podržavaju me treneri, suigrači, vodstvo i navijači, te niti u jednom trenutku nisam osjetio da mi netko više ne vjeruje. Naprotiv. Istina je da posljednjih mjeseci osjećam izuzetnu sigurnost, što je posljedica beskompromisnog povjerenja kojeg mi je dao Carlo Ancelotti. Oduvijek sam govorio da mi je to ključno da bih pružio najbolje od sebe i, vjerujem, da se to sada vidi. Kad sam dao gol u Kopenhagenu pokazivao sam treneru zahvalnost, jer mi je par dana prije govorio da imam odličan šut i da ga moram više koristiti.

Sa Zidaneom, dojam je, imate također poseban filing?

- Otkad je došao dao mi je do znanja koliko me cijeni, a potom mi to stalno pokazuje i na treningu, poslije utakmica. Počeli smo već neko vrijeme ostajati nakon treninga i pucati na gol. Savjetuje me, hrabri i stalno ponavlja 'ti možeš toliko toga’. Nakon Valencije mi je na poseban način, zajedno s Ancelottijem, komplimentirao i, priznajem, jako sam ponosan...

Valjda vam je jasno da sada slijedi teži dio, potvrđivati se i doprinositi trofejnoj ambiciji?

- Bilo je ovo vrlo zahtjevna godina. Sada želim barem tih tjedan dana uživati kako zbog dobrih igara u Realu tako i zbog plasmana Hrvatske na SP, a od nedjelje opet u borbu, koja će se zaključiti u Brazilu. Rekoh vam, nisam potonuo početkom godine, kad je bilo puno teže, neću poletjeti krajem 2013. godine kada je sve super. Čvrsto sam na zemlji i najvažnije mi je samo da me prati zdravlje, za drugo ne brinem. Eto, baš to želim svima, zdravlje i sreću u novoj godini!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:31