VATRENI NA OKUPLJANJU

LOVREN: 'Ne smijem govoriti o Liverpoolu'; ZELENIKA: 'Ne osjećam se sigurnim za Brazil, nitko to nije...'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Okupljanje u Aristosu krenulo je u prvoj brzini, Niki Kovaču jučer je bilo važnije donijeti malo smiješka na lice stradalim Slavoncima, tijekom dana trenirke Vatrenih odjenula je tek nekolicina, od 17 sati u Sigetu su vježbala šestorica: Olić, Jelavić, Perišić, Lovren, Pašalić i Zelenika. Više je bilo trenera nego nogometaša; kad su trčali krugove, omjer je bio 7:6, doda li se ostatak stožera na svakog igrača, došla su dvojica “nadzornika”.

Dvjestotinjak ljudi stiglo je u Siget, mahom djeca, najviše su skandirali Oliću, Kovač je pustio da cijeli bude otvoren za javnost, protivnički špijuni, ako ih je bilo, brzo su shvatili da u Brazilu na travnjak neće izvesti samo šestoricu.

Dio ekipe došao je u Aristos do 19 sati, neki će se priključiti danas, trening je u Maksimiru od 17 sati.

I startne pozicije i razmišljanja Vatrenih su šarolika, neki žele nadoknaditi propušteno, drugi steći prva iskustva, možda i komadić slave. Dejan Lovren vratio je film dvije godine unatrag:

- Bilo mi je jako važno da ovaj put dođem zdrav. Na to sam pazio, i još moram paziti.

Nije čudno, s gorčinom je 2012. morao priznati da od Poljske neće biti ništa.

- Engleska je bila pun pogodak, ali sada ne smijem govoriti o Liverpoolu - dodao je Lovren sa znakovitim smiješkom na licu. Stekao se dojam - jednom je nogom već na Anfieldu. Ali pričekajmo...

Nije ga zamaralo kako zaustaviti Neymara?

- Ne, on je briga Srne ili Pranjića, ovisno o tome po kojoj će strani igrati.

Oliver Zelenika za to je vrijeme najviše bio s Marijem Pašalićem, ne samo zato što su novi, znaju se iz mlađih uzrasta.

- Ne osjećam se sigurnim za Brazil, nitko nije siguran - govorio je Zelenika.

Hm, nije baš da nije, i on i mnogi drugi ne moraju se brinuti.

- Znao sam da sam kandidat jer sam još u lipnju 2013. godine obavio prva testiranja (kod Kovača u mladoj vrsti, nap.a). Mnogima je iznenađenje što sam pozvan, ja ne bih rekao tako, samo ću kazati da sam iznimno sretan.

Zelenika je čuvar mreže Lokomotive, zadovoljava li ga to?

- Naravno da neću kazati da ću još dugo igrati u Lokomotivi i da su mi time ispunjene sve ambicije, cilj mi je braniti ponovno u Dinamu - konstatirao je mladi vratar.

Klinci u Sigetu igračima nisu dali s terena dok nisu podijelili brojne autograme, sportsku opremu su čuvali, trebat će im u Austriji. HNS je već poslao brodom iz Rijeke kontejner s dresovima i trenirkama za SP. Nogometaši imaju po dva dresa za svaki susret, zna se da na njemu piše datum, suparnik i mjesto odigravanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 02:29