SUAREZ SELI NA ANFIELD

Liverpool: Bez 50 milijuna, Torresa samo sanjajte!

Klauzula u Torresovu ugovoru pojavila se nakon što Liverpool nije uspio izboriti Ligu prvaka
 Reuters

ZAGREB - Izaslanike Romana Abramoviča u četvrtak je na Anfieldu dočekala odbijenica. U redu, upit je vjerojatno stigao telefaksom ili e-mailom, ali slikovito rečeno - poljubili su vrata. Liverpool je potvrdio da je bacio u koš službenu ponudu Chelseaja za Fernanda Torresa, tešku 35 milijuna funti, ili - u nogometu ustaljenijoj valuti - nešto više od 40 milijuna eura.

Suárez kao zamjena

- Istina je da je stigla ponuda, ali Torres nije na prodaju - poručio je glasnogovornik.

Kako zimski prijelazni rok broji zadnje dane, tako su i najveći lovci na pojačanja intenzivirali svoje “njuškanje” po tržištu. Koliko god zadnjih mjeseci pokazivao da nema sluha za Carla Ancelottija i njegove prohtjeve, Abramovič je svjestan da mu izraubana momčad bez pokojeg osvježenja neće biti konkurentna u Ligi prvaka. Još su prošlog ljeta “bluesi” poslali sličnu ponudu za Torresa, no i bivša je uprava Liverpoola bila neslomljiva.

Od prošlog ljeta Torres u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj ne može ići za iznos manji od 50 milijuna funti. Klub se na takav potez odlučio nakon što su Redsi ostali bez plasmana u Ligu prvaka, a val nezadovoljstva zapljusnuo svlačionicu. Očekuje se zato da će Chelsea krenuti “pošto-poto” pristupom i tijekom vikenda povisiti ponudu. Vjerojatnost da dobiju pozitivan odgovor vrtoglavo raste ako Liverpool uspije angažirati Luisa Suáreza. Za njega je Ajaxu ponudio 25 milijuna funti. Staro za novo - i još će profitirati.

Liga prvaka je mamac

U međuvremenu, dok se čeka igračevo službeno očitovanje, Torresovi poznanici tvrde da bi on objeručke prihvatio transfer na Stamford Bridge. Dodatni motiv za to jest činjenica da bi smio nastupati u Ligi prvaka. S druge strane, ostankom u Liverpoolu čeka ga... Pa, isto ono s čime se on i suigrači krvavo hrvaju zadnjih mjeseci. Borba za ugled posrnulog diva.

10 najvećih transfera zimskog prijelaznog roka

Ime i prezime Pozicija Iz U Odšteta

Edin Džeko napadač Wolfsburg Man. City 37 mil. eura

Darren Bent napadač Sunderland Aston Villa 21,5 mil. eura

Luiz Gustavo branič Hoffenheim Bayern 17 mil. eura

Andrea Ranocchia branič Genoa Inter 12 mil. eura

Elias Mendes veznjak Corinthians Atlético 7 mil. eura

Ryan Babel napadač Liverpool Hoffenheim 7 mil. eura

Adil Rami branič Lille Valencia 6 mil. eura

Abdoulay Konko branič Sevilla Genoa 6 mil. eura

Victor Ruiz branič Espanyol Napoli 6 mil. eura

Hatem Ben Arfa veznjak Marseille Newcastle 6 mil. eura

Liverpool i Ajax se dogovorili, Luis Suarez seli na Otok

Luis Suarez, sjajni 24-godišnji napadač urugvajske nogometne reprezentacije, napustit će Ajax i preseliti u Premiership, točnije sastav Liverpoola.

Vijest su potvrdile obje službene internetske stranica klubova, uz dodatak na Liverpoolovoj da je Suarezu preostalo proći liječničke pretrage i dogovorit s novim poslodavcima uvjete suradnje.

Na Ajaxovoj web-stranici dodaje se da Suarez odmah seli u Englesku i da je transfer vrijedan 26.5 milijuna eura.

Za nizozemski klub, s kojim je ugovorno bio vezan do 30. lipnja 2013. godine, Suarez je odigrao 159 službenih utakmica i začinio ih s 111 pogodaka, od čega je zabio 35 ligaških u prošlom prvenstvu (prvi topnik lige).

Najveći uspjeh s Ajaxom mu je bio osvajanje Nizozemskoga kupa u prošloj sezoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 21:29