SIMPOSAR U SARAJEVU

LEGENDARNI IVICA OSIM BEZ DLAKE NA JEZIKU ‘Samo kod nas netko s ulice može biti trener’

Simposar će od srijede do subote ugostiti mnoge ugledne sportske djelatnike iz zemalja bivše Jugoslavije
 CROPIX

Ugledni bosanskohercegovački komentator i novinar, Sabahudin Topalbećirević odlučio je nadmašiti samoga sebe u organizaciji Simposara, četvrtog po redu sportskog simpozija s međunarodnim predznakom. Jer, imena koja su najavljena na Simposaru čine sportsku elitu bivše države.

U hotelu Europa, na sarajevskoj Baščaršiji, Simposar će od srijede do subote ugostiti mnoge ugledne sportske djelatnike iz zemalja bivše Jugoslavije koji će pod slaganom ‘Otkrivamo tajne uspjeha u sportu’ razmijeniti iskustva s ciljem poboljšanja sporta u regiji.

- U svakoj normalnoj zemlji su sportaši i treneri zaštićeni, a kod nas ih možeš na ulici šutati nogom. Svjedoci smo posljednjih dana čestih promjena trenera. Čini mi se kako komotno možete uzeti nekog s ulice i reći ‘evo ga, trener’ - najavio je Simposar legendarni Ivica Osim.

Svečano otvaranje je u srijedu u 17.30 sati u Domu mladih na Skenderiji gdje će se prikazati film beogradskog redatelja Darka Bajića ‘Bit ćemo prvaci svijeta’. Gosti će biti kadetska reprezentacija BiH koja je nedavno postala prvak Europe pod vodstvom Josipa Pandže, koji je pozdravio organizaciju ovakvog seminara.

- Moj je životni cilj učiti, a na ovakvom događaju se dosta toga može naučiti - kazao je Pandža.

Dan kasnije će u hotelu Europa biti održan okrugli stol na temu ‘Regionalna liga u nogometu, da ili ne?’, a na kojem će sudjelovati ugledna imena poput Ivice Osima, Stanka Poklepovića, Dragana Džajića, Refika Šabanadžovića...

Zanimljivo će biti u poslijepodnevnim satima kada će Dragan Džajić, ponajbolji nogometaš bivše države i uspješni sportski djelatnik, održati predavanje ‘Kako sam doveo Crvenu zvezdu na krov Europe’.

U petak će se u hotelu Europa pričati o košarci i atletici. Svoj su dolazak na okrugli stol, ovoga puta pod nazivom ‘Košarka u bivšoj Jugoslaviji - jučer, danas, sutra’, najavili Rato Tvrdić, Željko Jerkov, Božo Maljković, Aco Petrović i Duško Vujošević.

Potom će svoja iskustva s javnošću podijeliti Amel Tuka, atletska senzacija, koji je na nedavnom SP-u osvojio brončanu medalju. A kako je ‘prepoznao šampiona’ otkrit će u posebnom izlaganju njegov trener Gianni Ghidini.

- Drago mi je što će naša mladost imati priliku ovdje upijati i učiti od najvećih legendi sporta - rekao je Amel Tuka.

Kraj je rezerviran za predavanje novinara Jutarnjeg lista Zdravka Reića te Ćire Blaževića koji će se u Sarajevu osvrnuti na aktualnu situaciju u HR nogometu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 07:54