HAJDUKOVCI PRIJETE

Kukoč: Želim petardu protiv Splita zbog jednog čovjeka; Ahmad: Anas je najbolji igrač HNL-a, bolji i od Sammira!

Svi znamo kakav je bio moj status sve dok nije stigao Krasimir. Sad sam sretan da pokažem svima kako su treneri prije griješili kada sam ja bio u pitanju, kaže Ahmad
 jakov Prkić/CROPIX

Dan poslije glatke pobjede protiv Zagreba, pred novinarima su nastupili najbolji pojedinci s utakmice, Ahmad Sharbini i Tonči Kukoč, te su još jednom iskazali zadovoljstvo kako su obojica u dobroj formi, momčad pobjeđuje, i što su i jedan i drugi na najbolji mogući način iskoristili prigodu koju im je pružio Balakov.

Tonći Kukoč je posvetio pogodak i dobru igru, onima koji su, kako kaže najviše vjerovali u njega, a to su roditelji Davor i Mladenka, te stric Zdravko.

- Mogu ja još i bolje, ali i ovo je sada postignuće koje me ispunjava zadovoljstvom. Nisam ja ni glavni ni zvijezda, ima boljih igrača, ali sam sretan što sam iskoristio priliku i ovaj pogodak poklanjam svima koji su vjerovali u mene, u prvom redu mojim najbližima.

Njegov otac Davor je bio prvotimac Splita, a i Tonči je u mladim danima igrao u omladinskom pogonu crvenih. Sad je na redu upravo taj splitski derbi, gradski okršaj, a Tonči Kukoč otkriva kako mu je to utakmica od posebnog gušta.

- Najsretniji bi bio kad bi im dali pet komada - ispalio je Kukoč, na isti način na koji se obračunava i sa svojim protivnicima na terenu. Prodorno i odriještio.

- Posebno sam napaljen na Splita zbog jednog čovjeka u Parku mladeži, ali vam neću otkriti o kome se radi, znat će on sam - iznenadio je Kukoč na presici.

Ahmad Sharbini je pak sa svoje strane još jednom zahvalio Balakovu na povjerenju.

- Svi znamo kakav je bio moj status sve dok nije stigao Krasimir. Sad sam sretan da pokažem svima kako su treneri prije griješili kada sam ja bio u pitanju, a ja sam pokazao da nisam zaboravio davati golove.

Dvije godine su prošle od kada Ahmad nije bio tako produktivan, prodao se zajedno s bratom u Hajduk, ali je na Poljudu nastala prava suša.

- Nije tajna da nas braću veže posebna nit, neki fluid između nas, razumijemo se na terenu i u igri. U Puli se već Anas preporodio a sada je i mene krenulo. Najbitnije je da pobjeđujemo, atmosfera u momčadi je jako dobra! - rekao je Ahmad.

Pitali smo ga što kaže na Anasa je li i dalje za njega njegov brat najbolji u HNL-u.

- Tu su negdje on i Sammir, no za mene je Anas broj jedan, možda nisam objektivan, ali kako je igrao ove dvije utakmice nisam ni pogriješio.

Dolazi derbi sa Splitom, pa Dinamom?

- Nadamo se pobjedama, ali nam neće biti lako. Dinamo igra jako dobar nogomet, ali nećemo se zamarati sa njima, nego nastaviti sa svojim igrama. Ne plašim se konkurencije ni povratka Vukovića i Vukušića, jer svi smo mi dobri prijatelji, a ja ću biti u sastavu sve dok budem ovako dobro igrao - zaključio stariji Sharbini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:28