SPREMNI ZA HNL

Krstičević ima primjedbi: 'Zadovoljan sam rezultatom i trudom, ali igrom nisam'

 Tom Dubravec/CROPIX

Hajduk je na lijep način proslavio 102. rođendan, na Poljudu su Bijeli uvjerljivo porazili goste iz Ljubljane. Splićani su utakmicu otvorili pod grčem, brzo se našli u rezultatskom zaostatku, ali već do poluvremena su poslali čak četiri lopte u mrežu Olimpije. Navijači su mogli biti zadovoljni, trener Krstičević je oprezniji, pa je našao neke zamjerke na igru.

- Drago mi je da smo pobijedili u prvoj utakmici na Poljudu. Sve je bilo u sportskom tonu, zadovoljan sam rezultatom, ali nekim stvarima u igri nisam. Dosta nas je poremetila reprezentacija i putovanja tako da je bilo stvari koje nisu funkcionirale kako mogu i kako bismo htjeli - osvrnuo se Hajdukov trener na slavljeničku pobjedu.

Slovenci su poveli preko Valenčića u 5. minuti kada je pobjegao Hajdukovim stoperima i lako svladao Blaževića. Preokret je s dva gola donio Anton Maglica, prvi je gol zabio lijevom nogom nakon ubačaja Jozinovića, drugi je postigao glavom nakon ubačaja Vršajevića. Nije ga Mišo htio previše hvaliti jer vjeruje da može biti još bolji.

- Počeli smo u formaciji kao protiv Red Bulla gdje je Maglica igrao dobro. Dosta radimo na promjeni mjesta u momčadi, rotiramo igrače na nekim pozicijama i to zna izgledati dobro.

Maglica je na pripremama trenirao dobro, radio je kako treba.

- Malo sam se ljutio kada je trebao pomoći obrani, to je stvar koju mora popraviti i najvažnije je da ima kapaciteta da to učini - smatra Krstičević.

Pobjeda od 4:1 zvuči dobro, u strijelce su se upisali Vuković i Andrijašević, a dobru partiju su pružili veznajci Lima i Vršajević. Krstičević drži da njegova momčad do Slavena Belupa mora popraviti još neke stvari, dovoljno je vremena da se detalji poslože.

- Naša želja i motiv se ne mogu umanjiti i s time mogu biti zadovoljan. Imamo nekoliko dana da sve posložimo za Slaven Belupo, ima detalja u igri koje moramo popraviti. Želim da budemo kompaktni, spriječimo da nam protivnik često dolazi u naš kazneni prostor. Ali, momcima svaka čast na pristupu i želji koju su pokazali u ovoj utakmici. Neće nam biti isto igrati kod kuće i u gostima, ali imamo nekoliko varijanti i radit ćemo na tome da u svakoj utakmici ostvarimo što bolji rezultat - dodao je Hajdukov trener.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, Hajduk je sačuvao vodstvo, a najvažniji trenutak je bio pljesak upućen 18-godišnjem Jeanu Kouassiju koji se prvi put predstavio splitskoj publici.

- Jean se dobro uklopio u momčad, sprijateljio se s igračima, radi dobro i sigurno ćemo ga koristiti na ovoj poziciji koju je igrao. Nadam se da ćemo uskoro na sličan način moći reći i za Brazilce i da će se oni ubrzo uklopiti u momčad - nastavio je Hajdjukov trener.

Dotaknuo se zatim i Andrijaševića odnosno nesporazuma oko njegovog izostanka s prve utakmice na turniru u Gabeli.

- To smo riješili unutar kluba, razgovarali smo i s izbornikom Štimcem, sportskim direktorom i ljudima iz kluba. Sve će ostati u klubu, tako je i red.

Slične je riječi ponovio i sam igrač, problem oko izostanka s turnira u Gabeli je čini se brzo riješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:16