UOČI CIBALIJE

Krasimir Balakov: Igrali dobro ili ne, mene u Vinkovcima zanimaju samo tri boda

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Momčad Hajduka i Osijeku isčekuje susret protiv Cibalije u Vinkovcima. Nakon elegenatne pobjede u Kupu protiv Jadrana u Gunji na obali Save, bijeli su se preselili u 100-tinjak kilometara udaljen Osijek gdje treniraju i čekaju sutrašnji okršaj protiv Cibalije.

U momčadi neće biti Andrića koji odrađuje kaznu zbog tri žuta kartona, ali bez obzira na to trener Krasimir Balakov potvrđuje kako mu je jedini cilj iz Vinkovaca otići sa sva tri boda.

- Igrali dobro ili ne, imali sreće ili ne, mene zanima samo jedno, da na kraju osvojimo sva tri boda. To je stav Hajduka i kad igra protiv Barcelone i protiv bilo koga.

Pitali smo trenera da li bi bio zadovoljan remijem, a on je na to skočio i rekao:

- Želim samo pozitivno razmišljanje, nikako negativne konotacije što bi bilo ako bi bilo. Dakle mi gledamo samo sebe, želimo odrađivati jednu po jednu utakmicu na najbolji mogući način. Mi smo Hajduk i idemo samo na pobjedu. Može Cibalija biti neugodan protivnik, tradicija onakva ili ovakva, ali tradicija ne igra. Da se sve zna unaprijed, onda bi ja mogao ostati u hotelu i gledati susret na TV-u.

Balakov dakle na tradiciju ne vodi računa, kaže da je sve to slučajnost, pa i onda kad sruši Pulu kao Hajduku neugodnu tvrđavu.

- Tradicije nisu tako važne. Evo i vi mi govorite da Hajduk u Vinkovcima pobjeđuje svake četvrte godine, to je onda ovaj put, ali to ništa ne znači. Naravno da mi moramo dati sve od sebe i ja sam zadovoljan kako moja momčad djeluje, vrlo ozbiljno i maksimalno skocentrirano.

Balakov ima određene dileme u sastavu, nedostaje požutjeli Andrić i ozlijeđeni Luštica, da ne nabrajamo one od prije koje nedostaje kao Vukušić, Ljubičić, Tičinović itd.

- Hvala Bogu da je Ljubo Miličević zdrav, kad nema Andrića on je dragocijen i kao kapetan i vrlo važan za atmosferu u momčadi.

Na kraju je Balakov izrazio nadu da će i Dinamo negdje izgubiti bodove, jer ima mnogo utakmica u svom zgusnutom rasporedu, a Hajduku je dužnost i prioritet da ligu čini što zanimljivijom i da razmak od Dinama bude što manji. Iako je moguće da se u određenom trenutku napravi - preskok?! Pa makar to bilo i na proljeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 03:33