NIKO BEZ DLAKE NA JEZIKU

Kranjčara razočarali navijači: Zamjerate čovjeku zato što je htio igrati u Ligi prvaka?! Ljudi, pretjerali ste...

Niko Kranjčar je razočaran zvižducima i pogrdnom skandiranju maksimirske publike
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - I dok su se neki vodili devizom “bilo pa prošlo” i pravili se da ih zvižduci Maksimira nisu pogodili, Niko Kranjčar je nakon utakmice bez dlake na jeziku postavio stvari na svoje mjesto. Slavlje zbog velika tri boda koja su gurnula Hrvate u ulogu favorita, pokvarilo je silno razočaranje u tribine.

- Nismo zaslužili zvižduke Maksmira. Nemojte me pogrešno shvatiti, jer bi i u Splitu bilo slično, ali zašto? - pita se Kranjčar koji ne vidi razloge za takav odnos prema kultu reprezentacije.

- Okej, nije nam krenulo kako treba, ali smo se polako dizali. A umjesto podrške, počnu zvižduci. No, dobro. Valjda ljudi koji su platili ulaznice imaju pravo i na to - bio je ironičan Kranjčar koji je pokušao detektirati zbog čega je takvo stanje duha u Hrvata:

- Možda je to zbog nezadovoljstva vrhom HNS-a, a vjerojatno i zbog te nezdrave atmosfere u HR nogometu. Ali ako je zbog nas, onda zaista nije fer. Svi igramo s neviđenim ponosom za reprezentaciju. Ja sam nakon ozljede odbio vratiti se u klub koji me plaća. Ostao sam ovdje i pomogao koliko sam mogao. Siguran sam da među ovim ljudima ima i onih koji nam ne žele uspjeh. Zašto? To morate njih pitati - otkrio je Niko, kojeg je posebno pogodio odnos prema suigraču Šimuniću.

- Zar je normalno da se nešto zamjera čovjeku kojem idu suze na oči svaki puta kada zaigra za reprezentaciju. Zbog čega? Zbog toga jer je htio igrati u Ligi prvaka i izabrao Dinamo? Jer zna da može na Euro samo ako će imati kontinuitet nastupa? Ljudi, pretjerali ste. Znam kako se Joe osjeća, jer su i meni svašta skandirali. I ja sam bio svinja debela i slično, ali nema potrebe da mu ja sada nešto pričam - zaključio je Kranjčar, koji tvrdi da taj animozitet prema reprezentaciji neće omesti Bilićeve izabranike u ostvarenju zadanog cilja.

- Čuo sam za remi Grčke, i to je odlično, ali i da su pobijedili, mi bismo tamo išli po tri boda. Atmosfera među nama je odlična i svjesni smo koliko možemo. Idemo pobijediti, jer drugačije ne znamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 18:56