KLUB PRED STEČAJEM

Krah ‘mornara’ razveselit će Liverpool

Završi li Portsmouthova kriza bankrotom, nekolicina igrača mogla bi postati tražena roba na engleskom tržištu
 AFP

ZAGREB - Mač koji visi nad glavom čelnika Portsmoutha sve se više spušta prema grkljanu. Vrijeme curi, rok za isplatu dugova (srijeda, 17. veljače, 17 sati po srednjoeuropskom vremenu) sve je bliži, a rješenje se ne nazire. Govori se o novoj prodaji kluba kojom bi Balram Chainrai, četvrti čovjek na kormilu posrnulog kluba, dobio nasljednika. Ipak, stečajna upraviteljica nije za takav rasplet situacije.

- Ovo mi izgleda kao prelijevanje iz šupljeg u prazno. Klub nema novca da isplati dugove, a prodaje su se već pokazale neuspješnima - rekla je Christine Derrett.

I dok se fanovi “pompeya” nadaju pozitivnom ishodu krize, s jednakim nestrpljenjem rasplet situacije čekaju ostali premierligaši. Naime, dogodi li se prvi put u povijesti da klub bude izbačen iz Premier lige, njegovi će najvredniji eksponati biti tražena roba na tržištu. Za Davida Jamesa, Nadira Belhadja, Tala Ben Haima ili Arunu Dindanea možda se neće boriti krema, ali bi srednji razred engleskog nogometa poput strvinara mogao kružiti nad ruševinama Portsmoutha.

Osim zbog mogućih pojačanja, premierligaši su zainteresirani za rasplet situacije i zbog bodovnog raspleta. Naime, u slučaju Portsmouthova izbacivanja njihove bi se utakmice brisale, kao i bodovi onih momčadi koje su ih pobijedile ili protiv njih igrale neriješeno. Od momčadi iz vrha, najviše bi profitirao Liverpool koji je jedan od rijetkih ovogodišnjih žrtava na Fratton Parku. Takvim raspletom situacije ne bi bio zadovoljan West Ham koji bi izgubio četiri boda i preuzeo fenjer od “mornara”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 22:33