IMPRESIONIRANI AMBIJENTOM

KASNO BUĐENJE RIJEKE Kek razočaran: 'Već me živcira ta neodlučnost u skoku i duelu!'

Nastavak Europske lige? Sposobni smo pobijediti Standard - rekao je slovenski trener
 AFP

Matjaž Kek nije u Rotterdamu “pucao” iz svih “oružja” kao u Liegeu.

- Očigledno je da nismo ušli dobro u utakmicu, koštalo nas je loše i neodgovorno otvaranje s previše respekta. Kao da smo se malo bojali, a upozoravali smo na situacije iz kojih smo dobili pogotke. Drugo poluvrijeme je već bilo dobro, sabrali smo se u svlačionici, nismo im skoro ništa dali, a digli smo tempo izmjenama. Andrej nas je držao na životu u velikom broju utakmica, u Rotterdamu te šanse nisu ušle, u Europi moramo to zabiti. Ali, dobro, nisu ni oni na Kantridi pogađali, ja im čestitam, bili su bolji na De Kuipu. Ponavljam, prvo poluvrijeme slabo, drugo dobro.

Pogoci koje je Rijeka primila ulaze u kategoriju - jeftinih.

- Izgubili smo dva skakačka dvoboja, slabo zatvarali... Već sam na zadnjem treningu primijetio da ih je ambijent malo impresionirao. Smeta mi ta neodlučnost u skoku i duelu! Ništa, idemo dalje, već za tri dana nas čeka nova utakmica. Nastavak Europske lige? Sposobni smo pobijediti Standard...

Kvržić: Uplašili smo se ambijenta i primili jeftine golove...

Dvadesetak minuta dekoncentracije koštalo je Rijeku poraza od Feyenoorda koji je poentirao iz dvije prve prave prilike i uvelike usmjerio utakmicu.

- Mislim da prvih pola sata nismo odigrali kako bi trebali. Ne znam koji je razlog. U nastavku smo odigrali dobro, stvarali prilike ali na našu nesreću nismo postigli pogodak. Mi smo počeli igrati nakon njihovog vodstva, nismo zabili svoje tri, četiri prilike i to je bila ta razlika. Ovo treba čim prije zaboraviti, spremati se za HNL a onda se pripremiti za Standard i Sevillu – istaknuo je Miral Samardžić.

Bolja igra Rijeke u nastavku nekako se poklopila s ulaskom Zorana Kvržića koji je često stvarao probleme domaćoj obrani.

- Šteta za prvo poluvrijeme kada smo se malo uplašili ovog ambijenta i primili dva naivna pogotka. U drugom poluvremenu smo se probali malo dići ali nije išlo. Šteta za to drugo poluvrijeme, da smo postigli pogodak možda bismo unijeli malo nemira u redove domaćina, došli do izjednačenja… Europa ne prašta, nismo se dobro postavili na početku utakmice, koncentracija nije bila na razini i za to smo kažnjeni – rekao je Zoran Kvržić. ( nk-rijeka.hr)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 10:24