ISTA PRIČA

Josip Grbić: Nemamo kandidata za novog trenera Hajduka

Opet se događa da je trener smijenjen, a da njegova nasljednika nema na vidiku
 Drago Sopta / Cropix

SPLIT - Odlazak Vučevića dogodio se iznenada. Nismo računali s tim, a niti da će se dogoditi poraz od Karlovca. Nema smisla da sada nagađate o nekakvim imenima kad još nismo u situaciji da govorimo o kandidatima. Situacija je takva da do kraja sezone ima još pet utakmica, a bodovna prednost koju imamo u odnosu na trećeplasiranog ne tjera nas da donosimo odluke naprečac. Dobro ćemo razmisliti, konzultirati se i izabrati najbolje rješenje - rekao nam je predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Jeste li zbog cjelokupne situacije skloniji ideji o privremenom treneru koji je već u klubu?

- Ponavljam, ne želim se upuštati u nikakve spekulacije. Kad donesemo odluku, objavit ćemo je - odgovara Grbić.

Sigurno je samo da će trening u ponedjeljak ujutro voditi Saša Glavaš, koji je dosad bio asistent Goranu Vučeviću u njegovom stožeru.

Moguće i nove rošade

- Glavaš i Kalinić će voditi trening - potvrdio nam je Grbić.

Sportski direktor Kalinić je zbog zdravstvenih problema (infarkt) otišao s klupe i nije imao ambiciju vraćati se stresnom poslu. Međutim, ideja da se ponovno prihvati trenerskog zadatka nije sasvim otklonjena.

Kad se govori o rješenjima iz kluba onda je latentna mogućnost da “privremeni trener” bude Ivica Matković koji je ustoličen na mjesto šefa Omladinske škole, koje je ostalo upražnjeno zbog odluke da Vučević preuzme prvu momčad. To bi izazvalo nove rošade na Poljudu.

Pitanje je imaju li u Hajduku hrabrosti da postave Joška Španjića, sadašnjeg trenera juniora koji je bio asistent i Poklepoviću i Reji, a i sam je vodio momčad upravo u ovakvim prijelaznim situacijama između smjena trenera.

Španjić zaslužuje šansu

Španjić je trener iz kluba, dokazani je i vrijedni radnik, poznaje igrački kadar, u svakom slučaju zaslužio je šansu, iako je današnji Hajduk za svakog trenera “kašeta brokava”.

U svakom slučaju u Hajduku su skloniji ideji da nekako zakrpaju ovu situaciju “privremenim trenerom”, a da onda za mjesec dana traže novo dugoročno rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 03:28