EKSKLUZIVNO ZA SN

Izbornik Izraela: Dobit ćemo vas, uočio sam puno slabosti u vašoj obrani!

Vjerujem da možemo proći i Hrvatsku i Grčku, jer da ne vjerujem u ostvarivanje tog cilja, onda ne bih ni preuzeo Izrael. Da, želim prvo mjesto - rekao je izbornik Izraela
 AFP

Temperamentan, komunikativan, jako brbljav i bez dlake na jeziku. Jedni ga vole, a drugi ga ne podnose. Jednostavno, Luis Fernandez nikoga ne ostavlja ravnodušnim, stoga je postao (pomalo) kontroverzan, posebno za Francuze.

Posljednjih godina Luis Fernandez bio je “vatrogasac” za spašavanje klubova kojima je gorjelo pod petama. Vodio je španjolske klubove Espanyol iz Barcelone i Betis iz Seville, koji ga zvali u pomoć jer su bili na dnu tablice, a istu misiju spašavanja je imao u francuskom Reimsu, kojega za razliku od španjolskih klubova, nije uspio spasiti od ispadanja iz 2. lige.

- Više nisam imao motiva uskakati u vatru u pola sezone i spašavati neki klub sa dna tablice, već sam čekao ambicioznu ponudu pa sam stoga prihvatio poziv Izraelskog nogometnog saveza, čiji je cilj plasman na Euro 2012.

Kad je prošlog tjedna naš zajednički prijatelj iz Lyona Christian Lanier došao k vama u posjet, u vaš ured na nacionalnom stadionu Ramat Gan u Tel Avivu, rekao mi je da vas je zatekao kako na DVD-u gledate utakmice hrvatske reprezentacije. Osim toga, na radnom ste stolu imali desetak DVD-a s utakmicama Hrvatske te ste mu rekli da ste uočili neke slabosti u igri naše selekcije.

- Zbog taktičkih razloga ne mogu detaljnije govoriti o slabostima u igri Hrvatske. Međutim, gledajući DVD, uočio sam neke slabosti u igri na lijevoj strani i kod postavljanja obrambenog bloka nakon što Hrvatska izgubi loptu u fazi napada.

Hrvatska stiže bez kapetana Darija Srne, a vaš Izrael će igrati bez najboljeg igrača Yossija Benayouna?

- Obje reprezentacije bit će jako oslabljene, jer Benayoun i Srna su jako važni igrači za svoje momčadi. Međutim, unatoč tome, naš je cilj osvajanje sva tri boda. Cijenim Hrvatsku jer ima jaku momčad s kvalitetnim igračima na visokoj europskoj razini, od kojih bih istaknuo velike igrače Ivicu Olića, Darija Srnu i Luku Modrića.

Vaš cilj je plasman na Euro 2012, ali neće vam biti lako jer Izrael slabije kotira od Hrvatske i Grčke?

- Poštujem suparnike koji imaju veći rejting, ali moj cilj je osvajanje prvog mjesta u skupini. Doduše, već na početku smo se mogli uvjeriti da se bodovi teško osvajaju, a najbolji primjer nam je Gruzija, koja je doma remizirala s nama, a isto to je napravila u Grčkoj. Uz to, Hrvatska i Grčka su odigrale remi pa mi se čini da će detalji presuditi kada se na kraju budu zbrajali bodovi. S tim da mislim kako će utakmica Izrael - Hrvatska bit izjednačena i teška za obje momčadi i da će neka mala pogreška donijeti prevagu. Vjerujem da možemo proći i Hrvatsku i Grčku, jer da ne vjerujem u ostvarivanje tog cilja, onda ne bih ni preuzeo Izrael.

Kompletan intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 03:18