PAMTE GA PO DOBROM

Ivanković prvi favorit za mjesto izbornika Irana

Hrvatski je trener trenutačno na klupi kineskog prvaka Shandong Lunenga. Reprezentaciju je ranije vodio u periodu od 2003. do 2006. godine, kada je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj
Zagreb, 301007.Presica NK Dinama na stadionu Maksimir.Prisutni su bili glavni trener Branko Ivankovic i glasnogovornik Neven Cvijanovic.Foto: Vedran Djulic / Cropix
 Vedran Djulic / CROPIX

Među kandidatima, čak favoritima za mjesto novog izbornika iranske nogometne reprezentacije hrvatski je trener Branko Ivanković (56).

Informaciju je iranskim medijima u nedjelju potvrdio Ali Kaffashian, predsjednik Iranskoga nogometnog saveza (IFF).

- Branko Ivanković jedan je od najboljih stranih trenera koji su ikad vodili iransku reprezentaciju. Imao je na našoj klupi vrlo dobar učinak i stoga ga ozbiljno razmatramo kao jednu od opcija za novog izbornika – rekao je Kaffashian za lokalnu novinarsku agenciju IRNA.

Hrvatski je trener trenutačno na klupi kineskog prvaka Shandong Lunenga . Reprezentaciju je ranije vodio u periodu od 2003. do 2006. godine, kada je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Protukandidat iskusnom Čakovčaninu, objavio je na Badnjak dopredsjednik IFF-a Mehdi Taj, legendarni je brazilski nogometaš, 57-godišnji Arthur Antunes Coimbra Zico.

Ime nasljednika aktualnog izbornika Afshina Qotbija, kojem ugovor istječe po svršetku Azijskoga nogometnog prvenstva, koje se od sedmoga do 29. siječnja igra u Kataru, IFF želi objaviti prije početka turnira.

Iranci su na spomentom turniru u jakoj skupini D s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Sjevernom Korejom i braniteljem naslova, Irakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:30