MAXTV PRVA LIGA

ISTRA 1961 - HD 1-2 Dragovoljci iznenadili na Drosini i ostali u igri za ostanak u ligi, Istra u velikoj krizi

 Goran Sebelic / CROPIX

Nakon tri poraza sa Puljanima nogometaši Hrvatskog Dragovoljca u četvrtom su upisali pobjedu, u trenutku kada im je ona praktično značila posljednju nadu u borbi za ostanak u Prvoj ligi! Gosti su djelovali u ovoj utakmici uvjerljivije od indisponiranih domaćina, pa iako su i Puljani propustili svoje prilike kao i Sigećani, uvjerljiv je dojam da tri boda upisuje momčad koja je to kroz 90 minuta igre više zaslužila.

- Znali smo da će to biti vrlo teška utakmica za nas, pogotovo u kontekstu rezultata naših konkurenata za opstanak u subotu. No, uspjeli smo ostvariti pobjedu odličnom reakcijom i za nijansu smo je zaslužili više od domaćina. Imali su Istrani svoje šanse ali smo na kraju ipak ostvarili cilj. Zato čestitam mojim igračima, kao i Puljanima na korektnosti- kazivao je zadovoljni trener gostiju Davor Mladina.

Na drugoj strani je bilo razočaranje, što je i logično. Puljani su upisali 5. prvenstveni poraz za redom, s dva u Kupu protiv Rijeke to je 7 posrtaja koji bacaju crnu sliku na sve dobro učinjeno od početka ove sezone. No, unatoč indisponiranosti pogotovo danas očajne posljednje linije, odnosno Vučka i Čaglja, Puljani su mogli i bolje proći. Međutim, u prilikama koje su imali bili su neprecizni kao i gosti koji su mogli kod vodstva 1:0 u dva navrata, preko Jazvića i Lesjaka, povisiti vodstvo i vjerojatno tako već tada zaključiti utakmicu.No, nakon što su poveli golom spretnog Bačelić-Grgića u 49. minuti, pored naivnog Vučka (a 30 mu je godina!), gosti su ipak uspjeli doći do dvostrukog vodstva u 82. minuti. Jajčinović je pobjegao na desnoj strani Pilipoviću odnosno Čaglju i iz blizine matirao Lovrića za 2:0.

Puljani su uspjeli postići opet nakon dugo vremena zgoditak i to preko Radonjića i u finišu 10-ak minuta pritiskali za izjednačenje. Imao je u tom periodu Havoić 3 dobre prilike ali je bio neprecizan.

- Nažalost, situacija nam je takva kakva jest. Nedostaje nam puno igrača, i ova momčad koja je danas nastupila pružila je maksimum. Meni je žao zbog publike, kluba, zbog svih, ali jednostavno ovo je naša realnost. Upravo zato nisam razočaran, mi jednostavno trenutno ne možemo bolje igrati - rezignirano je nakon utakmice govorio domaći trener Igor Pamić.

Inače, danas je na tribinama Drosine bilo tek oko 800 gledatelja što je vjerojatno najmanja posjeta od 2011. godine, kada je stadion obnovljen...

Istra - Hrvatski dragovoljac 1-2

PULA Stadion Drozina. Gledatelja 800. Sudac: Andrej Burilo (Osijek) 6. Pomoćnici: Menđušić i Zobenica (Vinkovci). Četvrti sudac: Križarić (Čakovec). Delegat: Milan Rukavina (rijeka).

STRIJELCI: 0:1 - Bačelić-Grgić (49), 0:2 - Jajčinović (82), 1:2 - Radonjić (83).

ISTRA 1961 (3-5-2): Lovrić 5,5 - Budičin 6, Vučko 5, Čagalj 5 - Havoić 6, Batarelo 5,5, Obšivač 6,5, Yoon 6 (od 56. Jo 5,5), Pilipović 5,5 - Mutombo 5 (od 30. Hajder 5, od 70. Mance -), Radonjić 6,5. TRENER: Igor Pamić 5,5.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-2-3-1): Čović 6 - Zlatar 6, Gregov 6, Mrčela 6, Tomić 6 - Ljubičić 6,5, Lesjak 6,5 - Jazvić 6 (od 72. Jajčinović 6,5), Bačelić-Grgić 6,5 (od 88. Mršić -), Doležal 6,5 - Božić 6 (od 80. Rašić -). TRENER: Davor Mladina 6.5.

ŽUTI KARTONI: Joon (20 - preoštra igra), Gregov (33 - preoštra igra), Doležal (63 - nesportsko ponašanje), Lesjak (65 - preoštra igra).

IGRAČ UTAKMICE: Stipe Bačelić-Grgić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 07:26