MOURINHO I DALJE HARA

Inter na Sneijderov pogon do polufinala Lige prvaka

Nogometaši Intera u nedjelju ujutro trenirali su na umjetnoj travi u Appiano Gentileu, a već u nedjelju se preselili u Moskvu i navečer se klimatizirali šetnjom Crvenim trgom
 AFP

ZAGREB - Redovno kolo talijanskog nogometnog prvenstva već po tradiciji odigrano je na Veliku subotu. Nogometaši Intera svladali su Bolognu 3-0 i zadržali vodstvo na ljestvici s bodom prednosti pred Romom, a već u nedjelju, na Uskrs, otputovali u Moskvu (gdje ih je također dočekao - Uskrs), s obzirom da ih u utorak navečer u 18.30 po srednjoeuropskom vremenu očekuje uzvratni četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka s domaćim CSKA-om.

Kao i svim gostima na Lužnjikiju prvi problem je umjetna trava, a tek drugi suparnik, no Esteban Cambiasso odagnava takve misli:

- O terenu moramo razmišljati kao o uobičajenoj teškoći na koju se ne može utjecati, poput toplog ili hladnog vremena. Naše je da se usredotočimo na suparnika - kazao je argentinski vezist, kojem će društvo u sredini opet praviti povratnik nakon odležane ‘žutice’ Thiago Motta, dvostruki subotnji strijelac protiv Bologne. U momčad Joséa Mourinha vraća se i stoper Lucio, pa je za očekivati istu 11-oricu kao i u Londonu, s Eto’om i Pandevom na prednjim bokovima, te Sneijderom iza isturenog Milita.

- Trebalo je završiti 2-0 za nas, ali i 1-0 je velika prednost - smatra Eto’o.

Moskovljani love prvi ruski polufinale nakon Spartakova 1991., no bit će oslabljeni za dvojicu bitnih veznih igrača, defenzivca i trkača Aldonjina, kojeg bi trebao zamijeniti iskusni Bosanac Rahimić, te polivalentnog Srbina Miloša Krasića, umjesto kojega bi trener Vitalij Slucki otpočetka trebao dati prigodu 19-godišnjem čudu od djeteta Alanu Jelizbaroviču Dzagojevu. Za razliku od Intera, CSKA nije bio aktivan za blagdane, jer je subotnji derbi sa Zenitom odgođen zbog manjka policajaca.

TIJEK SUSRETA:

CSKA - Inter 0-1 (Sneijder 6)

KRAJ SUSRETA!

Milito je ponovno imao čistu šansu, ali opet je uspješan Akinfejev.

Zaprijetio je Sneijder, ali Akinfejev brani. U nastavku akcije ruski je golman skinuo i odličan udarac Stankovića.

Mark Gonzalez je iskosa opasno pucao, ali Julio Cesar je koncentiran na vratima Intera.

Eto'o je bio u priliku, ali Berezucki je Kameruncu u posljednji tren oduzeo loptu.

Drugi žuti karton je dobio Odiah i CSKA će igrati s igračem manje!

Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog dijela!

Diego Milito mogao je već u prvom dijelu odlučiti pitanje prolaza u polufinale, ali Akinfejev brani njegov udarac u situaciji jedan na jedan.

Moskovljani uporno napadaju, šutiraju po Interovom golu, ali promjene rezultata nema.

Domaći trener bio je primoran već u 13. minuti obaviti prvu zamjenu. Umjesto Berezuckog ušao je Odiah.

GOOOL! Wesley Sneijder doveo je Inter u vodstvo! Nizozemac je snažno opalio iz slobodnog udarca i matirao Akinfejeva, no dojma smo kako je ruski vratar mogao i bolje reagirati u ovoj situaciji.

CSKA je imao šansu već na otvaranju susreta, ali udarac Honde otišao je pored gola.

Počela je utakmica u Moskvi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 23:32