BITKA ZA SUNCE

Ibričić: Vjerujem u pobjedu, ali bit će teško

 Paun Paunović / Cropix

Senijad Ibričić je Hajdukov "zec iz šešira", najraspoloženiji iz terceta čarobnjaka. Trude se dati svoj doprinos i Florin Cernat i Anas Sharbini (potonjega zateže butni mišić pa i on igra na silu, možda je zato slabiji), ali Ibro je taj koji presuđuje.

U zadnje četiri utakmice triput je Hajduk slavio sa po 1:0, a Ibričić bo strijelac jedinog pogotka. Jedan iz daljine da se pogodi prazna mreža Butine i sruši Dinamo, drugi izbliza da se probije oklop Istrana, a treći fini slobodan udarac mimo živog zida da raznese šibensku obranu.

Ibro, izmakao se Anas u živom zidu, a na tom mjestu prošišala je lopta koju Blažević nije uspio ukrotiti. Vježbate li to?

- Vježbamo prekide, imamo nekoliko verzija, glavno je da koji put nešto upali – Ibričić djeluje smireno dok je svratio u postirsku poštu kupiti bonove za mobitel.

Kako će završiti ova trilogija sa Šibenikom, poznata je vaša želja da se u Hajduku okitite napokon jednim trofejom?

- Pa da, veliki je ulog, došli smo nadomak velikog cilja i time trebamo popraviti sve ono loše što nam se događalo još od prošlog ljeta. Moramo uraditi još taj jedan, dva presudna koraka.

A što kaže vaš jaran Zec na suprotnoj strani?

- Stoput smo već rekli koliko je opasan igrač, to je pokazao i subotu i mojim suigračima iz obrane neće biti lako. Možda još i teže u Poljudu nego što je bilo na Šubičevcu. Vjerujem u našu ukupnu pobjedu – rekao je Ibro.

Josip Skoko, najstariji igrač Hajduka, sa svojih 35 na leđima na pragu je da se s trofejom u Hajduku oprosti od bijelog dresa:

- Bilo bi lijepo steći dva gola prednosti i onda otići na revanš u Šibenik. To bi bilo krasno makar ne znam što o tome Šibenčani misle. Sigurno će se potruditi da nam otežaju posao.

Josipe, gdje smo između Australije i novog ugovora s Hajdukom?

- Nema ništa nova, ajmo mi osvojiti trofej.

Puste godine u Hajduku, do 2000., i sad opet dvije godine, a nijednog trofeja?

- Tako je, trofej sam osvajao jedino u Belgiji s Genkom, Kup i prvenstvo kad sam otišao iz Hajduka. Sad bi ovo bila kruna moje karijere, da je zaokružim na najboji način. Lipo bi bilo imat 2:0, to bi me umirilo prije revanša – rekao je Skoko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:12