DERBI NA BERNABEUU

Ibrahimović sanja osvetu Mourinhu

Skupina F odmah nakon ždrijeba izgledala je zastrašujuće. Večeras je u Madridu na rasporedu dvoboj deveterostrukog i sedmerostrukog prvaka Europe, Reala i Milana
AC Milan forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring with his teammates, midfielder Kevin Prince Boateng, of Ghana, right, midfielder Andrea Pirlo, second from right, and Brazilian forward Ronaldinho, during a Serie A soccer match between AC Milan and Genoa at the San Siro staium in Milan, Italy, Saturday, Sept. 25, 2010. (AP Photo/Luca Bruno)
 AP

ZAGREB - Pripreme su odrađene savršeno. Obje mašine, i ona Mourinhova i ona Allegrijeva, očito su dohvatile idealnu radnu temperaturu uoči velikog međusobnog ogleda u Madridu.

Teško naoružanje je očišćeno i podmazano i radi u skladu s renomeom. Vikend-pobjede nad Chievom (Milan, 3-1), odnosno Malagom (Real, 4-1), zagrijale su navijače u oba tabora. Po dva su puta zabili Ronaldo i Higuain s jedne, a oporavljeni Pato s druge strane.

Sudbinske veze

Dodajmo uzbudljive Di Mariju, Özila, Robinha i Seedorfa i mogli bismo očekivati poslasticu, nogometni vatromet koji mečevi u ovoj fazi Lige prvaka, u kojem porazi ne proizvode veliki gubitak, često znaju ponuditi.

Osim renomea i potencijala koje ove momčadi posjeduju, posebnu draž večerašnjem megadvoboju trebala bi dati sudbinska isprepletenost nekih od perjanica Reala i Milana. Primjerice, u dresu Milana na Bernabeu će se vratiti igrači koji su igrajući u Barceloni, htjeli-ne htjeli, morali razviti antagonizam prema svemu madridskome.

Najdraži gol Realu

I dok su iz Ronaldinha zbog dvije milanske godine takvi osjećaji možda već i iščeznuli, Zlatan Ibrahimović još je uvijek Barçin igrač na posudbi u Italiji. S Barçom je prošle godine pokorio Madrid, zabio jedini gol u El Clasicu.

- Bio je to jedan od mojih najdražih golova, jedan od onih trenutaka koje pamtiš na kraju karijere - prisjetio se Ibrahimović za La Gazzettu delo Sport.

‘Žarka želja’

Iako osvetu kao motiv nitko neće spomenuti, iako će jedino Robinho naglasiti kako “žarko želi zabiti bivšem klubu”, nemoguće je zaboraviti tako blisku povijest, povijest koja uključuje i trzavice na trenerskoj relaciji.

Mourinho u interovskoj eri nije stekao mnogo prijatelja. Massimiliano Allegri, tada na klupi Cagliarija, bio je jedan od onih koji su se znali obraniti od njegovih otrovnih strelica. Čime Talijan i njegova “umirovljenička četa” mogu zapapriti “Posebnome”?

- Ova me momčad podsjeća na onu Ancelottijevu kada smo igrali s ofenzivnim veznjakom, Ruijem Costom ili Kakóm - podsjetio se zlatnih dana Andrea Pirlo.

Madridska depresija

Danas tu ulogu igra nepoderivi Clarence Seedorf. Spomenuti Kaká jedini je u svlačionici Reala osjetio čar igranja u crveno-crnom dresu. Ne samo da je osjetio nego je bio i više od klupske ikone. Godina i par mjeseci madridske depresije potamnila je njegov blistavi imidž. Kuloari sve glasnije bruje o transferu, a Milan je jedna od najlogičnijih opcija.

Real Madrid - Milan

Stadion: Santiago Bernabeu. Početak: 20.45. Sudac: Pedro Proença (Portugal).

Real (4-2-3-1): Casillas - S. Ramos, Pepé, R. Carvalho, Marcelo - Khedira, X. Alonso - Di María, Özil, C. Ronaldo - Higuain.

Milan (4-2-3-1): Abbiati - Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini - Pirlo, Ambrosini - Pato, Seedorf, Robinho - Ibrahimović.

Real Madrid

9 puta prvak Europe

2 puta pobjednik Kupa Uefe

2 puta pobjednik Kupa kupova

31 put prvak Španjolske

17 puta osvajač Španjolskog kupa

Milan

7 puta prvak Europe

2 puta pobjednika Kupa kupova

5 puta osvajač europskog Superkupa

17 puta prvak Italije

5 puta pobjednik Talijanskog kupa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 18:42