POLJUDSKI IZLOG

I VRATAR NA PRODAJU Lovru Kalinića žele Španjolci i Talijani, Hajduk traži oko 4 milijuna eura

Treći vratar reprezentacije od 1. siječnja i ulazi u prodajni izlog kao jedan od ključnih eksponata
 Ronald Gorsic / CROPIX

Lovre Kalinić je na vratima Hajduka bio neprikosnoven, najbolji igrač "bijelih" cijele jeseni, s minimalnim oscilacijama i velikim usponom forme, ali sad je i on među onima koji su potencijalno na – izlaznim vratima.

Treći vratar reprezentacije od 1. siječnja i sam ulazi u prodajni izlog "bijelih" kao jedan od ključnih eksponata da se nastavi bezbolno poljudski – pozitivan trend.

I da gradonačelnik Ivo Baldasar mirnije spava, znajući da mu Hajduk zarađuje dovoljno, a da ne kuca svaki čas na vrata (i blagajnu) Banovine. Mi bi ovo, mi bi ono... Prodaj dovoljno, pa će i Banovina blagonaklono gledati spram učinka uprave "bijelih".

Prodaja Hajduka dosad se kroz medije usmjeravala na plasman Marija Maloče i Jeana Evrarda Kouassija, uz povremeni iskorak i priču o skautiranju juniora Elvira Malokua. Oni su naznačeni kao kapitalci prodaje, pa se njima svakako može dodati i Avdija Vršajević koji je blizu odlasku u Tursku, ali nema još službene potvrde glede kluba i visine transfera, međutim iz prikrajka, nekako daleko od velikih reflektora u prodajnom izlogu prava ponuda može sustići – Lovru Kalinića! I radi se na tome!

Jer, Hajduk je u prigodi da ne bira baš koga bi prodao, a koga ne, pa nam je u jednom trenutku iskrenosti "of the record" predsjednik uprave Marin Brbić, prije neki dan rekao:

- Ne znam kako bismo se postavili kad bi ponuda stigla i za Lovru Kalinića...

A to smo preveli na način, prodali bismo ga, mada teška srca.

Kalinić je u trendu, smatra se među najperspektivnijim vratarima svoje generacije i za njega postoje usmeni upiti u kancelariju Hajduka iz Italije, Španjolske i Portugala što predsjednika Brbića (a sad će i Vučevića) čine nespokojnim.

S jedne strane ne smiješ čekati da stvar ne zapne kao s Goranom Blaževićem, nego prigode beru jagode, a s druge strane tko će stati na branku Hajduka?

U svakom slučaju, Lovre Kalinić je procijenjen na 3-4 milijuna eura, bitna je stavka u Hajdukovu proračunu za 2014. godinu, pa sad odmah u siječnju ili na ljeto, vidjet će se...

Nakon odlaska Danijela Subašića u Monaco i Gorana Blaževića u Levski iz Sofije, kad je sve palo na Kalinićeva pleća, kako Hajduk stoji s vratarima čim se Kalinić proda? I to je rubrika za – Vučevića, da ga ne iznenadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 13:15