KIKS SPLIĆANA

Hajduk se opustio u Karlovcu i ostao bez vrijedna dva boda

Hajduk je u Karlovcu naletio na minu. Izgubio je važna dva boda i prvo mjesto na ljestvici
Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Bakljada Karlovca, 19 baklji za 19-tu godisnjicu napada JNA na Karlovac.Na slici: zapaljene baklje.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX

KARLOVAC - Hrvatska nogometna liga nakon pražnjenja u Europi nikada nije lagana, tko god da se suprostavio našim najrenomiranijim klubovima. Hajdukova katarza protiv Anderlechta još je bila u glavama svih navijača (vjerojatno i igrača!) kada su jučer poslijepodne istrčali na stadion uz Koranu. Karlovac je takve okolnosti maksimalno iskoristio i izvukao važan bod te otrgnuo Splićanima važna dva u utrci za naslovom prvaka.

U prvom je poluvremenu Hajduk zaista izgledao kao sudionik Europske lige koji je došao rutinirano odraditi posao protiv prosječne HNL-ovske momčadi kakva je Karlovac. Autoritativno su se postavili Splićani uz Koranu i, nakon petnaestak minuta ispipavanja pulsa domaćina, krenuli u ofenzivu koja se isplatila u 24. minuti. Najpopularniji Sinjanin ovog tjedna, “dijamant” Ante Vukušić, nastavio je punjenjem protivničkih mreža. Izvrsnu loptu iz leđa karlovačke obrane dao mu je Duje Čop s kojim je prvi puta ove sezone započeo utakmicu. Činilo se tada da je Poklepovićeva promjena taktike, igra bez Anasa Sharbinija i Tomasova, najlošijih pojedinaca u utakmici protiv Anderlechta, te s dva napadača dala plodove.

Mogao je do kraja poluvremena Hajduk i povećati minimalno vodstvo, ali na Poljudu školovani vratar Hrvoje Sunara dokazao je da spada u gornji razred vratara u HNL odlično obranivši udarce Brkljače i Bulkua. S druge strane, Karlovac je u prvih 45 minuta bio potpuno bezopasan pa je Radošević, koji je branio umjesto ozlijeđenog Subašića (koljeno), bio najnezaposleniji čovjek na stadionu.

Međutim, druo poluvrijeme ponudilo je sasvim drugačiju priču. Očito je Igor Pamić u svlačionici dobro prodrmao svoje igrače jer su na travnjak izašli odlučniji, žustriji i napadački mnogo opasniji. Hajduk je izgledao kao da je “prešaltao” dvije brzine niže. Umor od europskih nastupa očito je učinio svoje pa je Špacina momčad izgledala iscijeđeno. Karlovac je to mogao kazniti već na startu drugog dijela, ali je Novinić nastavio s nizom promašaja koji ga “krase” cijeel sezone.

Međutim, u desetom je kolu, u jednom od najizazovnijih dvoboja koji im HNL uopće može ponuditi, najeksponiraniji napadač domaće momčadi napokon je prekinuo ovosezonski golgeterski post i zabio u 66. minuti s dvadesetak metara. Novinićev prvijenac za utakmicu je donio mnogo dobroga jer su se obje momčadi otvorile i jurnule po pobjedu. U nizu prilika na obje strane najistaknutije su bile one Hajduka u sudačkoj nadoknadi, ali Ahmad Sharbini dokazao je da mu je samopouzdanje trenutačno stran pojam promašivši u 93. minuti praznu mrežu nakon što je već zaobišao Sunaru.

Karlovac - Hajduk 1-1 (0-1)

Strijelci: 0-1 Vukušić (24, Čop), 1-1 Novinić (66). Sudac: Ljubičić (Osijek).

Igrač utakmice: Sunara. Crveni karton: Duje Čop (90, drugi žuti). Stadion Branka Čavlovića Čavleka. Gledatelja: 4000.

Karlovac: Sunara - Kovačević (od 78. Štefančić), Karabatić, Čejvanović, Stambolija (od 34. B Pilipović) - Paracki, Husić, Jerneić, Batarelo - Primorac (od 62. Špišić), Novinić.

Hajduk: Radošević - Maloča, Buljat, Vejić, Strinić (od 65. Jozinović) - M. Ljubičić, Bulku, Brkljača (od 73. Trebotić), Ibričić - Čop, Vukušić (od 83. Ah. Sharbini).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 13:17