VODILI 2-0

Hajduk protiv Austrije izvukao remi u 89. minuti!

 Vladimir Dugandžić / Cropix

Dvaput su hajdukovci pobjednički preokretali rezultat na pripremnim utakmicama u Španjolskoj, a protiv Austrije su vodili 2:0 i na kraju su spasili neodlučeni ishod. Andrić je oduzeo loptu Ortlechneru na rubu kaznenog prostora, u borbi za loptu obojica su pali na travu, a Tomasov je pritrčao i smireno sa 14 metara matirao Almera za konačnih 3:3.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA PORTALU SPORTSKIH NOVOSTI

Hajduk je dugo bi u podređenom položaju, a onda su se Bijeli podignuli ulaskom Oremuša i Tomasova. U posljednjih 20 minuta imali su još dvije prigode, Jonjić je neometan sa pet metara pucao u vratara, a isto je u 78. učinio i Oremuš. Bijeli su u konačnici zaslužili izjednačenje u rezultatski dramatičnom dvoboju.

Bijeli su nadahnućem pojedinca, dvostrukog strijelca Ante Vukušića došao do visokog vodstva, ali Austria je bila opasniji suparnik. Vukušić je u 3. minuti dobio loptu od Rubila, ušao u kazneni prostor i bez oklijevanja šutirao snažno i precizno u vratarov suprotni, desni donji kut. Drugi pogodak Vukušić je postigao u maniri pravog golgetera. Čop je pucao sa 16 metara, vratar kratko odbio, a Vukušić je spremno pratio akciju i “odbijanac” lakoćom sa pet metara gurnuo u mrežu. Međutim, već nakon dvije minute Schumacher je pobjegao Pandži i potom laganim “podvaljivanjem” prevario Tomića postigavši malonogometni pogodak došavši na nekoliko metara pred vrata Splićana.

Pogodak je još podigao Bečane, pa je njihov kapetan Mile Ačimović u 39. minuti s lijeve strane propustio kontranapad zaključiti izjednačenjem. Minutu prije odmora Hattenberger je poikraj statične obrane Splićana glavom loptu smjestio na gredu. Splićani su posljednjih 15 minuta prvog dijela bili inferiorni, vidjelo se da su Austrijanci zagospodarili travnjakom. Ono što se nije dogodilo na kraju prvoga, zbilo se na početku drugog dijela. Stantfest je nabacio visoku, ali sporu loptu na peterac gdje je Senegalac Diabang nadskočio Rubila i loptu zakucao u mrežu. Emin Sulimani je na drugoj vratnici pričekao centaršut Ačimovića i volejom je pospremio u mrežu. Ali, ispuhala se Austrija sredinom drugog dijela, prestali su njihovi napadi i Hajduk je izvukao remi.

Ono što trenera Reju može zabrinuti jesu pogreške u zadnjoj liniji te ponovno blijedo izdanje Anasa Sharbinija. Cernat je dirigirao igrom dok je imao snage, a Vukušić u prvom dijelu, te Tomasov, Livaja i Oremuš u nastavku bili su na visokom nivou. Bijele su i ovoga puta pratili navijači, njih 50-ak iz svih krajeva Hrvatske i Beča, izvjesili su svoje transparente na igralištu sportskog centra iznad Marbelle. Nikakvih neugodnosti nije bilo, premda se sredinom drugog poluvremena preventivno pojavila policija.

Hajduk je igrao u sastavu: Tomić, Rubil, Jonjić, Pandža, Jozinović, Andrić, Vukušić, Cernat, Čop, An. Sharbini, Lendrić (još su igrali: Livaja, Oremuš, Tomasov i M. Ljubičić)

Već sutra u 16.30 Hajduk će se suprotstaviti varšavskoj Legiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 13:56