VRBANOVIĆ ZNA

'Hajduk nije u bajnoj situaciji, Uefini disciplinci su rigorozni!'

Split, 300910.Stadion Poljud.Nogometna utakmica drugog kola Europske lige, Hajduk - Anderlecht. Na slici: sudac je prekinuo igru zbog velikog dima od pirotehnike na stadionu.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX

Damir Vrbanović, direktor Dinama, član je mnogih institucija Uefe i Fife, pa je vrlo dobro upoznat sa sankcijama koje mogu zadesiti Hajduk nakon događaja u utakmici s Anderlechtom.

Naravno, posebno napominjemo da smo Vrbanovića kontaktirali isključivo zato što ima dobar link s Kućom europskog nogometa, te što ima iskustva sa sankcijama s obzirom da ih je UEFA često puta adresirala na Dinamo. Napisali smo to zbog toga jer znamo kako su na Poljudu osjetljivi kad im netko iz Maksimira drži prodike ili se bavi 'njihovim poslom’. Jasno, vrijedi i obratno.

- Mi imamo itekakvog iskustva sa sankcijama Uefe. Sami znate da smo prvo bivali kažnjavani novčano, onda smo igrali bez nazočnosti gledatelja, da bismo na kraju nakon Temišvara bili izbačeni iz Europe! Mi smo pod uvjetnom kaznom od tri godine, to se nikako ne smije zaboraviti - kaže Vrbanović.

Priča kako to rade 'discplinci’ Uefe.

- Posebno ih smetaju ponovljeni slučajevi. Imaju evidenciju svih slučajeva i sankcije donose na temelju toga. Ako se incidenti ponavljaju, onda zakjučuju da prethodna sankcija nije dala željeni rezultat, te je pojačavaju.

Znači li to da će na temelju dosadašnjeg dosjea Hajduk dobiti veliku kaznu, znači li to da se može dogoditi da u slijedećoj utakmici igraju bez publike na Poljudu?

- Ne mogu špekulirati. Vidite kako je prošao Dinamo. Svakako da niti Hajduk nije u bajnoj situaciji. Uefini 'disciplinci’ su jako rigorozni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 11:22