REVIJALNI DERBI

Hajduk bez poraza od Dinama u prvenstvu

Marijo Mandžukić okitio se naslovom najboljeg strijelca HNL-a u ovoj sezoni sa 15 pogodaka, a svi golovi postignuti su iz igre

SPLIT - U posljednjoj utakmici sezone Hajduk i Dinamo uzeli su svaki po jedno poluvrijeme i završili egalom. U utakmici lišenoj rezultatskog značaja nije nedostajalo motiva. Debakl u uzvratu finala Kupa pobudio je u “modrima” silnu želju da povratkom na “mjesto zločina” ponude drugačiju sliku od one kojoj smo svjedočili u četvrtak. I u tome su uspjeli, ali samo ako uzmemo u obzir prvih 45. minuta. U nastavku je Hajduk bio bolji, nadigrao je gosta i ostavio gorak okus navijačima Dinama.

Dinamo je bolje ušao u utakmicu. Do 8. minute i pogotka Chage već su imali nekoliko situacija koje su mirisale na pogodak. Tada je novopečeni reprezentativac Kameruna više sretno nego spretno uputio loptu prema golu, a ona je čudnom putanjom zaobišla vratara Hajduka i završila u “maloj mrežici”. Taman kada se činilo da je Hajduk polako uhvatio konce igre, na semaforu Poljuda zasvijetlilo je 0-2.

- Mandžo mora igrati jer će biti najbolji strijelac - rekao je Jurčić u najavi utakmice. Najskuplji eksponat “modre” svlačionice potrudio se ispuniti proročanstvo svoga trenera, a u tome mu je svakako išla na ruku nespretna reakcija vratara Hajduka kojem je Mandžukić zabio gol s dvadesetak metara.

Do kraja prvoga dijela “modri” su mogli propisno napuniti mrežu Hajduka. Međutim, Tomečak i Sivonjić nisu imali dovoljno koncentracije, a i Tomić je spojio dvije, tri dobre intervencije. Osim 34. minute, kada je Butina “odglumio” stopera i spriječio Jerteca, Hajduk je bio bezopasan u prvome dijelu.

Staro pravilo koje kaže da ćeš ostati praznih ruku ako ne iskoristiš ponuđeno, ponovilo se i u nedjelju. Dopustio je Dinamo da se Hajduk vrati iz mrtvih u drugome dijelu. Nije Hajduk bio goropadan, daleko od toga, ali znalački je iskoristio slabosti uzrokovane Badeljovim izlaskom. Kalvarija Jurčićeve ekspedicije počela je nakon što se razišao dim koji je podsjetio na pretjeranu sklonost Torcide pirotehničkim detaljima.

U 67. minuti Ibričić je odapeo loptu s ruba kaznenog prostora, a ona se na svome putu odbija od Vrdoljaka i vara Butinu. Isti igrač propustio je utakmicu odvesti u egal desetak minuta kasnije, baš kao i Drago Gabrić. Međutim, nepreciznost svojih suigrača ispravio je Ante Vukušić koji će dugo pamtiti svoj debi. Taj 17-godišnji mladić je u 80. minuti iskoristio dodavanje Bartolovića i poslao loptu pokraj Butine za konačni rezultat. Neće Vukušić jedini pamtiti utakmicu na Poljudu. Ilija Sivonjić dvaput se u sudačkoj nadoknadi našao u izglednim prilikama. Slabe reakcije napadača Dinama potvrdile su slabu golgetersku formu koja ga krasi u završnici prvenstva.

HAJDUK - DINAMO 2-2 (0-2)



Sudac: Andrej Burilo (Osijek) 6.5; pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Novoselnik (Belišće). Strijelci: 0-1 Chago (8), 0-2 Mandžukić (14), 1-2 Ibričić (67), 2-2 Vukušić (81). Žuti kartoni: Vejić (Haj), Chago, Hrgović, Tomečak, Barbarić (Din). Igrač utakmice: Josip Skoko. Gledatelja: 10.000. Stadion: Poljud.

HAJDUK: Tomić 6.5, Maloča 6.5, Vejić 6, J. Buljat 5.5, Strinić 6, Gabrić 6, Andrić 6, Brkljača 5 (od 41. Skoko 7), Jertec 5 (od 56. Vukušić 7), Ibričić 6.5, Bartolović 6.5 (od 90. Bartolović -)

DINAMO: Butina 7, Tomečak 6, Bišćan 6.5 (od 53. Barbarić 6), Lovren 6.5, Hrgović 6, Chago 6.5 (od 74. Sammir -), Badelj 6 (od 46. Calello 6), Vrdoljak 6.5, Morales 6, Sivonjić 6, Mandžukić 6.5

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:04