PSIHOLOŠKI RAT

Grci nam poslali mizernih 300 ulaznica!

Najopasniji grčki napadač Theofanis Gekas vraća se u momčad baš uoči Hrvatske nakon što se pokajao za ispad zbog kojeg je napustio reprezentaciju
 Joško Ponoš / Cropix

Izvještavanjem o dnevnim aktualnostima u grčkom nogometu i dalje se više bave sudski novinari i specijalizanti za crnu kroniku, nego sportske rubrike. Skandal s namještanjem utakmica, koji je u toj zemlji izbio krajem lipnja i dosad u pritvor odveo nekoliko desetaka nogometaša, trenera i dužnosnika, i dalje je top-tema svih medija. Sredinom mjeseca policija je napokon uhitila i glavno ime s tjeralice, predsjednika Kavale, koji je cijelo ljeto bio u bijegu.

Politički zarobljenik

- Sve je to smiješno, ja sam politički zarobljenik. Ovo su bajke - rekao je Makis Psomiadis kojega optužuju za davanje mita i namještanje utakmica, ucjene te udruživanje u kriminalnu organizaciju.

Interne probleme Grci pokušavaju projicirati i na svoje sljedeće protivnike. Hrvatskim navijačima osigurali su mizernih 300 ulaznica (!) za utakmicu, što je frustriralo izaslanike HNS-a tijekom posjeta Ateni. Glavni tajnik Zorislav Srebrić kaže da je Uefi već kuvertiran prigovor.

Što se tiče onih “čisto nogometnih” stvari, odnosno situacije u reprezentaciji, izbornik Fernando Santos još nije objavio kompletan popis za finiš kvalifikacija. Zasad se znaju samo igrači iz inozemstva, koje se prema pravilnicima Fife i Uefe mora o internacionalnim akcijama obavijestiti najmanje dva tjedna prije utakmice.

Povratak u obitelj

Najveća vijest je povratak Eintrachtova napadača Theofanisa Gekasa, najboljeg strijelca europskog dijela kvalifikacija za SP 2010. U kadru ga nije bilo godinu dana, a povlačenje je prošle jeseni objasnio “posebnim uvjetima koji vladaju unutar svlačionice”.

U pozadini je bio sukob s Kostasom Katsouranisem s kojim je izbornik, prema Gekasovu mišljenju, bio preblizak i favorizirao ga u odnosu na ostale. Romansa Santosa i Katsouranisa očito je popustila jer se Gekas pokajao i u Pireju će prijetiti Pletikosi.

- Prirodno je da ljudi čine pogreške. Vrijeme je da ja budem hrabar i priznam svoju te se ispričam suigračima, treneru i Savezu. Reprezentacija je velika obitelj u koju se želim vratiti i ostaviti sve nedaće iza sebe - melodramatično je poručio Gekas prošlog vikenda.

Zbog suspenzije će sljedećeg petka izostati Kyriakos Papadopoulos, perspektivni stoper Schalkea, koji je u konkurenciji samo za Gruziju (11. listopada). Umjesto ozlijeđenog rezervnog vratara Michalisa Sifakisa, pozvan je APOEL-ov Dionisis Chiotis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:48