PROBLEM OKO DVORANE

GRAD SE BRANI, ALI IZ MNK DINAMA UZVRAĆAJU 'Jasno su nam rekli da moramo ići zbog buke'

 Damjan Tadic / CROPIX

Spaladium Arena skuplja prašinu i propada zbog izostanka događaja koji bi punili dvoranu u Splitu. Videonadzor i semafor propadaju, vodene crpke ne rade i investicija vrijedna 70 milijuna eura polako ali sigurno odlazi u propast. Ona zagrebačka nije u takvom stadiju, ali voditelji diva na Laništu ne kriju da muku muče sa sadržajem koji bi privukao mase.

I zato je čudno zazvučala vijest da se Futsalu Dinamo uskrati dozvola za korištenje ‘dvojke’ Doma sportova na dvije preostale utakmice koje futsalovci imaju do kraja godine. Čudno jer je to sportski kolektiv s najvjernijom podrškom u metropoli i koji garantira punu dvoranu. U prijevodu, netko si je uzeo za pravo odbiti sigurnu zaradu od strane nekoliko tisuća navijača s krajnje bizarnim opravdanjem.

Naime, voditelj Ustanove upravljanja sportskim objektima pri Gradu Zagrebu Dragutin Kosić rekao je predstavnicima Futsal Dinama da ‘zbog bučne atmosfere prijeti urušavanje dvorane’ te da im zbog toga ne može omogućiti termin!

Nakon što su shvatili da takvo objašnjenje izaziva dosta smijeha i još više zgražanja javnosti, jer ne pamtimo slučaj da je neka sportska dvorana zatvorila svoja vrata zbog navijačke buke, iz Grada su brže bolje reagirali priopćenjem u kojem navode kako je jedini argument za uskraćivanje termina Dinamu to što je dvorana zauzeta. No, u Futsal Dinamu ih demantiraju.

- Kosić nas je pozvao na sastanak i dao službeno objašnjenje kako je navijanje na našim utakmicama preglasno i da prijeti opasnost od urušavanja - otkrio je Luka Capar, glasnogovornik Futsal Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 10:16