NA METI TORCIDAŠA

'GOVORILI SU MI DA SAM ČETNIK, PRIJETILI SU MI DA ĆE ME NAĆI, DA SAM GOTOV...' Goran Galešić o bijegu iz Hajduka

U ponedjeljak sam se mislio i ostaviti nogometa! - priznao je nogometaš koji je u Hajduku bio sam dva tjedna
 novosti.rs

Odlazak Gorana Galešića iz Hajduka vjerojatno će ući u konkurenciju najbizarnijih rastanaka kluba s igračem u povijesti kluba. Veznjak iz Banja Luke nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora je tek dva i pol tjedna proveo u Hajduku iz kojeg je kako kaže zbog prijetnji i uvreda dijela navijača morao otići. Dan nakon iznenadnog rastanka sa Hajdukom i gradom pod Marjanom došli smo do Galešića koji je otišao u Banja Luku. Nakon još jedne (ne)prospavane noći otvorio je dušu.

- Ne znam ni sam kako se sada nakon svega osjećam. Smatram da sam pošteno i korektno postupio, na dobrobit svih. Ovako je najbolje. Drago mi je da je konačno danas i sve u javnosti i preneseno kako treba, iako mi je stoga sada žao što Hajduk nije to prije razjasnio. Prvog dana kada je objavljeno da je razlog što nisam zadovoljio struku na pripremama i da je zbog toga raskinut ugovor osjećao sam se bijesan kao ris, htio sam eksplodirati. Ispao sam kao nekakav negativac, a istina je drugačija - rekao je u uvodu Galešić.

Dvadesetčetverogodišnji ofenzivni veznjak otišao je zbog uvreda i prijetnji dijela navijača, što tijekom priprema u Sloveniji, što preko facebooka. A uvrede i prijetnje bile su inicirane time što je Galešić srpske nacionalnosti i pravoslavne vjere, te što je u jednom kratkom dijelu karijere bio član beogradskog Partizana.

- Zbog pet ili deset budala da ih baš tako nazovem sve je ovako ispalo. Mada bih ja, što se mene tiče, izdržao sav taj pritisak, ali na ovo sam se odlučio zbog obitelji. Zbog majke, oca, brata... - rekao je Galešić kojem je ironije radi i djevojka porijeklom iz Hrvatske, iz okolice Zadra, a obitelj joj je u Zagrebu.

- Možete zamisliti kako se roditelji osjećaju kada im se prijeti djetetu. Prijetili su mi na utakmici protiv Zavrča, ali i preko interneta, facebooka. Nisam se u početku puno obazirao na to, ali... Govorili su mi da sam grobar, četnik, da sam gotov, da će me pronaći. Obitelj je bila u panici i zbog njih sam to napravio. Prije toga dvije noći nisam spavao, ali sam se na koncu odlučio za odlazak. Hajduk je imao razumijevanja - pojasnio je Galešić koji je u Hajduk stigao tek iz trećeg pokušaja. Govorio je stoga po dolasku da mu je Hajduk ipak suđen, no pokazalo se da nije baš tako.

- Zbog Hajduka sam odbio i ponude Maribora i Bochuma koje sam imao. Svjesno sam umjesto u klub u kojem će plaća biti na vrijeme došao u klub u kojem sam znao da će plaća kasniti i doći možda svaki treći mjesec, ali sam to htio. Ne mogu reći da sam navijač Hajduka, ali sam zbog navijača i stigao u Hajduk, jer sam znao koliko vole klub i kakav zna biti atmosfera. No pokazalo se da mi Hajduk nije suđen.

No baš ti navijači, odnosno jedan mali dio njih, je bio koban za njegov san o Hajduku.

- To je manjina, ali dovoljan je jedan luđak, narkoman na ulici koji sve može uništiti. Protiv Završa je 450 od 500 navijača bilo pozitivno, ali ih je možda 50 skandiralo protiv, no to je dovoljno za negativnost. Mislim da sam postupio kao treba. Bolje da se to riješilo odmah, nego da se povlači. Prešao sam preko svega, na dobrobit kluba. Ja sam tu najgore prošao, ali tako je kako je. Nisam kriv što sam pravoslavne vjere. Ne zamjeram nikome ništa, pa ni onima koji su činili neke stvari. Tako sam odgojen, takve sam vjere da svakome opraštam. Došao sam u Hajduk iz najbolje namjere - rekao je Galešić.

A ova neugodna epizoda mogla je imati i kobne posljedice za njegovu karijeru.

- U ponedjeljak sam se mislio i ostaviti nogometa! - priznao je Galešić, no ipak se donekle predomislio.

- Prijatelji su me odgovorili. No sigurno je da više neću igrati nogometu na Balkanu osim u Sloveniji. Ne dolazi u obzir da igram u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji. Tamo se još živi u petnaestom stoljeću! No ipak ništa nije bilo kao u Splitu. Tu imam dobre prijatelje, ali tih nekoliko budala... Samo u obzir dolazi Slovenija jer tamo nije bitno što si po nacionalnosti. Imao sam već neke ponude, Vojvodina, Borac, ali tu više ne mislim igrati, niti u svom Borcu. Radije ću sad za početak igrati u nekom selu, na miru, spokojan. Ali prvo mi treba malo vremena da se sve slegne. Nisam sada ni u fizičkom ni u psihičkom stanju da bih mogao igrati na pravom nivou - otkrio je Galešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 17:19