PRIZNANJE HRVATIMA

FOURFOURTWO IZABRAO Ronaldo najbolji na svijetu, Mandžukić i Modrić među 100

Messi je na drugom mjestu, Ribery je treći, a Zlatan Ibrahimović tek šesti
 AFP

Ugledni magazin FourFourTwo objavio je svoj popis najboljih sto nogometaša u 2013. godini. Prvo mjesto na listi zauzima portugalski napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo koji je smješten ispred Lionela Messija (Barcelona) i Francka Riberyja (Bayern).

Na ljestvici su, ali u njezinoj donjoj polovici, mjesto pronašla i dvojica Hrvata. Sasvim očekivano, riječ je o Luki Modriću i Mariju Mandžukiću. Realov veznjak je na 60., a Bayernov napadač na 73. mjestu.

“Veznjak Real Madrida je pokušao (1729) i realizirao (1530) više pasova od svojih suigrača tijekom prošle godine u Primeri, ostvarivši točnost od 88,49 posto. Surovi pokazatelj života na vrhu je podatak da je Luka Modrić u donjoj polovici liste unatoč desecima nastupa za Real Madrid. Možda je riječ i o prokletstvu prilagodljivih igrača: Jose Mourinho i Carlo Ancelotti su prebacivali Hrvata s pozicije ofenzivnog veznjaka prema nazad, pa ispočetka. Možda nije glavna zvijezda kao što je bio u Tottenhamu i Dinamu, ali mnogi bi treneri voljeli imati pouzdanog igrača u stanju pripravnosti, poput Luke”, stoji u objašnjenju Modrićeva plasmana, dok je Mandžukićevo uvrštavanje objašnjeno sljedećim riječima:

“Gotovo jedan gol u svakoj drugoj utakmici nije loše za prvu sezonu u Bayernu, a pogotovo ne osvajanje triju trofeja. Njegov je posao jednostavan - zabijanje golova. A ono što radi najbolje je osiguranje da posao koji rade Ribery i društvo ne završi u otpadu. Nema raskoši, samo zajamčeni pogoci.”

Najbolji svjetski nogometaši u izboru magazina FourFourTwo: 1. Ronaldo (Real Madrid), 2. Messi (Barcelona), 3. Ribery (Bayern), 4. Falcao (Monaco), 5. Iniesta (Barcelona), 6. Ibrahimović (PSG), 7. Lahm (Bayern), 8. Bale (Real Madrid), 9. Van Persie (Manchester United), 10. Silva (PSG)…60. Modrić (Real Madrid)…73. Mandžukić (Bayern)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 22:29