MODRI OTIŠLI U GLASGOW

FOTO: ZDRAVKO MAMIĆ 'Ova momčad će tek za godinu dana rješavati momčadi poput Celtica'

Ako u prvih 20 minuta ne padnemo, šanse nam rapidno rastu - rekao je Mamić
 Damir Krajac / CROPIX

Nevjerovatno koliko se razlikuju odlasci Dinama na europska iskušenja u kvalifikacijama od onih kada se putuje na gostovanje u skupini! I dok su tijekom ljeta napeti zbog saznanja da nemaju pravo na krivi korak, kada se izbori skupina dobro raspoloženje u ‘modroj’ ekspediciji može se izvoziti. Vedri, veseli i nasmijani, u srijedu ujutro su djelovali kao da idu na maturalno putovanje u Lloret de Mar, a ne u Glasgow na noge Celticu.

- Putujemo s velikim optimizom i nadom. Iako imamo velike ambicije, želim skinuti pritisak s momčadi jer eventualna pobjeda ne nosi proljeće u Europi, a poraz ne odnosi nadu. Vjerujem u san svih navijača Dinama, ali idemo kolo po kolo - poručio je Zdravko Mamić s aerodroma Pleso. Naglasio je kako bi ga bod na Celtic Parku apsolutno zadovoljio kao i da treba ići iz utakmice u utakmicu.

- Onda ćemo podvući crtu i vidjeti što smo napravili. Svatko tko razumije nogomet zna da ovdje stvaramo nešto što će biti dobro u perspektivi. Mislim da smo na nekih 50 posto svojih mogućnosti i da će za godinu dana ovo biti ekipa koja će protiv klubova poput Celtica biti favorit - naglasio je Mamić senior i otkrio recept za trijumf u Glasgowu:

- Ondje je teren za mušakrce. Treba istrčati s takvim gardom pa očekivati dobar rezultat. Celtic ima visoki moral, srce i viteštvo. Ako u prvih 20 minuta ne padnemo, šanse nam rapidno rastu - rekao je Mamić. Na pitanje jel’ Celtic favorit u četvrtak navečer, Mamić je bio jasan:

- Samo iz jednog razloga; igra kod kuće pred pedeset tisuća fanatičnih navijača. Kada bi mi imali takvu vojsku iza sebe, ovdje Real i United ne bi bili u prednosti.

Slično rezimira i Zoran Mamić koji tvrdi da bolju atmosferu od one u Glasgowu kao igrač nije doživio.

- No, to nas ne sprečava da napravimo dobar rezultat. Analizirali smo ih, pratili i znamo sbe o njima. Nakon remija u Salzburgu žele se veseliti i pred svojim navijačima, ali nešto se valjda pita i nas - smatra Zoran Mamić uz dodatak kako će slaviti ‘brži, bolji i spretniji’.

Na put je otišlo 19 igrača. Nije bilo mjesta za Ibaneza, Borasa, Taravela, Fernandesa...

- Svi ostali su zdravi i spremni. Bod? Sada bih bio zadovoljan, ali ovisi o tijeku igre.

Na pitanje o usporedbi s utakmicom 1998. trener Dinama se nasmijao.

- To mi je tako bedasto. Puno toga promjenilo u međuvremenu.

Sličan stav Zoran Mamić ima i o ‘proljeću u Europi’.

- Ima li smisla pričati o tome nakon jedne odigrane utakmice? - završio je strateg Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 04:26