REAL - DINAMO 6-2

FOTO, VIDEO: Koga briga za šest komada u Madridu: Beqiraj i Tomečak zabili prve golove Dinama u Ligi prvaka

 AFP

Glave igrača bile su pognute, ramena savijena, pogledi izgubljeni negdje u daljini. Dok mu se pomoćnik na klupi držao za glavu, Krunoslav Jurčić ustao je u onoj svojoj energičnoj, neki će reći manijakalnoj pozi, vičući “stanite usko, stanite uže”. Doista je djelovao kao da misli da može pomoći savjetom...

Igrala se 20. minuta, Real je upravo zabio četvrti pogodak u utakmici nogometne Formule 1 i gradskog autića koji je negdje pogrešno skrenuo. Listale su se knjige rekorda, tražile rekordne pobjede, odnosno porazi, a “dinamovci” su izgledali kao da traže najbliži tunel koji vodi što dalje od Santiago Bernabeua.

Druga galaksija

Svaka priča oko taktike, formacija, Realovih 4-4-2 i njegovog trančiranja Dinamovih 4-2-3-1, bila bi gotovo groteskna. Već u prvom Realovom napadu bilo je vidljivo da su momci u bijelom nekoliko puta brži, bolji, tehnički i taktički potkovaniji od Sammira, Ibáńeza, Vide, Calella i ostalih Jurčićevih prvoboraca.

Dakle, obistinilo se sve ono što smo znali mjesecima ranije. Još od kolovoškog ždrijeba u Nyonu, čak i 14. rujna kada je Real u Maksimiru tek minimalno svladali “plave”, morali smo biti svjesni da Real i Dinamo ne mogu stati u istu rečenicu.

I tada smo trebali znati da, primjerice, Ibáńez ne može pratiti Higuaina, kao kod trećeg pogotka Reala, ili da će Vida i Tonel imati problema s majstorima kakvi su Coentrao i Özil, koji su već u 85. sekundi utakmice na lijevoj strani pripremili poziciju iz koje je Benzema načeo Kelavu.

Njegov “one-two”, brzi dupli-pas s Özilom, najbolje je pokazao što Dinamo čeka u narednih 89 minuta. Isto su Benzema i drugi strijelac, Jose Callejon, odigrali za 2-0, a u već spomenutoj 20. minuti upisao se i Özil.



szólj hozzá: r vs d

Samo dva prekršaja

Do kraja poluvremena Real se pritajio, iako je u desetak minuta nakon četvrtog gola Kelava bio u onom maksimirskom, “svetom” izdanju. Šaljivci su primjetili da je Dinamo ostao netaknute mreže punih 29 minuta, od 20. do 49., kada je Callejon drugim pogotkom nastavio “kraljevski party”.

U tom prvom poluvremenu Dinamo je napravio samo dva prekršaja. Ni natruhe one čvrstine, Španjolci su rekli grubosti, koja ih je krasila u Maksimiru. Bili impresionirani ili ne, vidjelo se da bi za bilo koga u plavom i prekršaj bio postignuće, jer su momci s druge strane terena igrali u tempu nekoliko (desetaka) brzina iznad njihove.

Real stao na kočnicu

Na poluvremenu je Mourinho, koji uoči utakmice nije uspio izbjeći Jurčićev hrvački zahvat za najvredniji Krunin skalp u Ligi prvaka, fotografiju sa “Special Oneom”, napravio sve tri izmjene. Ionako šarenu postavu, u kojoj je bilo samo pet startera iz prve utakmice ( Ramos, X. Alonso, Coentrao, Özil i Benzema), Portugalac je osvježio Albiolom, Granerom i Hamitom Altintopom, igračima koji se vesele svakoj minuti koju dobiju u dresu “galacticosa”.

Ni s njima na terenu odnos snaga nije se drastično promijenio. Callejón i Benzema svojim drugim golovima podignuli su prednost na teniskih 6-0, pa u posljednjih 20-ak minuta malo stali na kočnicu. I dalje su stvarali prilike (primjerice, Benzemina greda), ali više nnije bilo takvog pritiska na loptu kao u većem dijelu utakmice.

Utjeha u finišu

Najopipljivije posljedice micanja noge s gasa dogodile su se u 81. i 90. minuti. Ono što nisu uspjeli učiniti u prvih 360 minuta skupine D, “modri” su napravili u posljednjih deset minuta na Bernabeu. Golovi Beqiraja i Tomečaka prvi su koje je Real primio, a Dinamo postigao u ovosezonskoj Ligi prvaka. Za utjehu onih 3000 navijača Dinama, koji su svih 90 minuta feštali u Madridu.

Lyonu u Zagrebu igra samo pobjeda!

Na svom Gerlandu nogometaši Lyona nisu uspjeli pobijediti Ajax. Kao i u prvom kolu u Amsterdamu, završilo je 0-0. Tim su rezultatom profitirali Nizozemci, koji uoči posljednjeg kola imaju tri boda prednosti (8-5) i daleko bolju gol-razliku (+3) od Francuza (-4). Premda Lyon u zadnjem kolu gostuje u Zagrebu kod posljednjeg Dinama, a Ajax na svom terenu dočekuje optimalni Real, koji je plasman u osminu finala osigurao već nakon četvrtog kola, sastav Franka de Boera bliži je proljeću u Ligi prvaka. Dejan Lovren je za domaći sastav odigrao svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina D, 5. kolo:

Real Madrid - Dinamo 6-2 (Benzema 2, 66, Callejon 7, 49, Higuain 9, Özil 20 / Beqiraj 91, Tomečak 90)

Lyon - Ajax 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 15, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.

REAL MADRID - DINAMO 6-2 (Benzema 2, 66, Callejon 6, 49, Higuain 8, Özil 20 / Beqiraj 81, Tomečak 90)

90. minuta - Evo i drugog gola u mreži Reala! Badelj je uklizavanjem dodao Tomečaku, koji je s gol-linije ugurao loptu u mrežu. Navijači Dinama viču 'hoćemo pobjedu!'

89. minuta - Kelava je skinuo zicer Benzemi.

82. minuta - Benzema je škaricama zatresao gredu.

81. minuta - Dinamo je postigao prvi gol u Ligi prvaka!!! Ibanez je s lijve strane krasno centrirao, a Beqiraj je glavom zatresao Realovu mrežu...

66. minuta - Evo i šestog! Higuain je prekrasno petom izbacio Benzemu u priliku, a Francuz takve situacije ne propušta...

60. minuta - Krasan pokušaj loba Callejona, Kelava je vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

59. minuta - Benzema je ispremiješao cijelu obranu Modrih, vratio za Higuaina čiji je udarac Kelava odlično obranio.

49. minuta - Modra obrana potpuno je zaboravila na Callejona, koji se prošetao do 16-erca i sa desetak metara lagano matirao Kelavu. Asistent je bio Varane, i to sa svoje polovice.

Zanimljivo, Mourinho je na poluvremenu napravio sve tri izmjene.

Kraj poluvremena iz noće more...

44. minuta - Ibanez je s 18 metara pucao ravno u Adana.

37. minuta - Benzema je sjajno odapeo s 16 metara, ali Kelava je izvadio loptu koja je išla pod gredu. Nakon kornera Varane se spetljao na dva metra od gola...

28. minuta - Coentrao je prošao po lijevoj strani, izašao sam pred Kelavu, ali vratar Modrih uspio je nešto i obraniti.

22. minuta - Beqiraj je krenuo sam prema Adanu, ali ga je stigao Diarra, malo ga povukao i spasio svoj gol. Na nesreću Modrih, sudac ništa nije svirao.

20. minuta - Potop se nastavlja. Udarac Higuaina obranio je Kelava, ali lopta se odbila do Özila koji je lagano pronašao put do mreže.

17. minuta - Dinamo je uputio prvi udarac na gol Reala. Ibanez je iz slobodnog udarca s 18 metara prebacio gol.

14. minuta - Čudo se dogodilo, Real je uspio promašiti jednu šansu! Coentrao je prošao po lijevoj strani, vratio za Benzemu, koji s vrha peterca prebacuje gol.

8. minuta - Treći napad, treći gol! Higuain je okrenuo Cufrea i iz teške pozicije prebacio Kelavu. Kakva katastrofa!

6. minuta - Modrima se sprema teška katastrofa. Pogodak je bio sličan prvom - ovaj put je Benzema dao povratnu loptu, a Callejon je sa 16 metara 'probio Kelavu.

2. minuta - Prvi ozbiljniji napad Reala i ceć pogodak. Özil je vratio povratnu loptu za Benzemu, koji je s desetak metara prizemnim udarcem matirao Kelavu.

Utakmica je počela!

REAL MADRID: Adan, Diarra, Varane, Ramos (od 46. Albiol), Coentrao, Sahin, Xabi Alonso (od 46. Granero), Callejon, Özil (od 46. Altintop), Benzema, Higuain.

DINAMO: Kelava, Vida (od 63. Ademi), Tonel, Cufre, Ibanez, Calello, Kovačić, Badelj, Sammir (od 81. Tomečak), Alispahić (od 46. Leko), Beqiraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 12:17