SPEKTAKULARNA VEČER

FOTO, VIDEO: BAYERN - JUVENTUS 2-0, PSG - BARCELONA 2-2 Mandžukić sjajan u pobjedi Bavaraca, remi PSG-a i Barcelone: Pogledajte golove!

Mario Mandžukić bio je iznimno pokretljiv, nekoliko je puta presjekao Juventusove napade i oduzeo suparnicima niz lopti

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Bayern je na Allianz Areni pred 68.000 gledatelja pobijedio Juventus 2:0 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale.

Golove za bavarski sastav zabili su David Alaba u 25. sekundi utakmice, te Thomas Mueller u 63. minuti na asistenciju našeg Marija Mandžukića. Hrvatski napadač igrao je do 89. minute kada ga je zamijenio Mario Gomez. Uzvratni susret je 10. travnja u Torinu.

Utakmica nije mogla početi bolje za domaćine. Već u 25. sekundi utakmice Bayern je došao do vodstva. David Alaba je opalio po golu, lopta je pogodila Artura Vidala i promijenila smjer lopte, tek toliko da prevari Gianluigija Buffona. Bio je to sedmi najbrži pogodak u povijesti elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'. Najbrži gol u Ligi prvaka postigao je Nizozemac Roy Makaay koji je u dresu Bayerna u ožujku 2007. u desetoj sekundi utakmice zatresao mrežu Real Madrida.

Juve je nakon primljenog gola 'pritisnuo' Bavarce, međutim nije stvorio niti jednu ozbiljniju priliku. Točnije do konca prvog poluvremena 'Stara dama' nije uputila niti jedan udarac u okvir Bayernova gola. Nijemci su s druge strane imali nekoliko izglednih situacija, no Robben u dva navrata i jednom Schweinsteiger nisu dobro reagirali. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bio je iznimno pokretljiv, nekoliko je puta presjekao Juventusove napade i oduzeo suparnicima niz lopti, no u prvom poluvremenu nije imao pravu priliku. U posljednjim trenucima prvog dijela naš je napadač zbog prigovora dobio žuti karton.



szólj hozzá: B2-0J www.fasthighlights.com

Bayern je bolju igru nastavio i u nastavku utakmice, a prvi je zaprijetio Mandžukić koji je u 48. minuti odlično pucao iz kosa, no Buffon je bio spreman. U 55. minuti je opasno zaprijetio Alaba, no Buffon je još jednom obranio. Ipak, osam minuta kasnije Bavarci su 'podebljali prednost'. Luiz Gustavo je nezgodno opalio, Buffon nakratko odbio do Mandžukića koji je nesebično vratio Mülleru koji je s pet metara gurnuo loptu u praznu mrežu. Juventus je tek u 69. minuti prvi put ozbiljnije zaprijetio. Vidal je u razmaku od 30-tak sekundi dva puta odlično pucao no Neuer je sjajno reagirao. Do konca utakmice talijanski prvak je pokušao ublažiti poraz no nije uspio

PSG i Barcelona su Parku Prinčeva odigrali bez pobjednika 2:2. Golove za pariški sastav postigli su Zlatan Ibrahimović (80) i Blaise Matuidi (90+4), a za goste Lionel Messi (38) i Xavi (89-11m).

Barca je u Parizu ostvarila pozitivan rezultat, međutim ozlijedio se Lionel Messi koji je zbog problema s koljenom u poluvremenu ostao u svlačionici. Barca je odmah na svom Twitteru potvrdila kako se radi o ozlijedi tetive koljena, a koliko je ozljeda teška doznat će se nakon sutrašnjeg liječničkog pregleda.

PSG je daleko bolje otvorio utakmicu. Trener pariškog sastava Carlo Ancelotti iznenadio je Tita Vilanovu iznimno napadačkim sastavom sa Lucasom, Pastoreom, Lavezzijem i Ibrahimovićem no domaćin to nije uspio iskoristiti. Već u petoj minuti PSG je imao sjajnu priliku, no Lavezzi je uzdrmao vratnicu. U 19. minuti je opasno zaprijetio Pastore, a zatim i dva puta Ibrahimović no bez uspjeha. Kazna je stigla u 38. minuti kada je Daniel Alves sjajnom asistencijom uposlio Lionela Messija koji takve prilike ne propušta.



szólj hozzá: P2-2B www.fasthighlights.com

Katalonci su i bez Messija već na otvaranju drugog poluvremena mogli povisiti vodstvo, no Alexis Sanchez je propustio sjajnu priliku. Čileanac je i u 66. minuti mogao poentirati, no Sirigu je upisao novu veliku obranu. U 80. minuti Ibrahimović je izjednačio nakon akcije u kojoj je bio u zaleđu. U 89. minuti Barcelona je stigla do novog vodstva nakon što je Xavi realizirao kazneni udarac, a kada se već činilo da će utakmica završiti porazom domaćina Blaise Matuidi je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade izjednačio na 2:2. Uzvratni susret je 10. travnja na Camp Nou.

KRAJ UTAKMICE

BAYERN - JUVENTUS 2-0 (Alaba 1, Muller 63)

88. minuta - Ponovno je Mandžukić lijepo asistirao Mulleru koji iz dva udarca nije uspio zabiti. Nakon toga Mandžukić je zamijenjen

GOOOL 63. MINUTA - Muller je riješio pitanje pobjednika u Munchenu. Luiz Gustavo je pucao, Buffon obranio, a Mandžukić sjajno asistirao Mulleru za 2-0

55. minuta - Alaba je ponovno umalo iznenadio Buffona. Talijanski vratar očito je načio lekciju s početka utakmice

49. minuta - Mandžukić je dobro prošao desnom stranom te pucao u bliži kut, no Buffon je bio spreman. Mandžukić igra jako dobro

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta - Bonucci nakon kornera Pirla opasno puca preko vratiju

45. minuta - Mandžukić je zaradio žuti karton

37. minuta - Engleski sudac nije sudio jedanaesterac na Mandžukiću

34. minuta - Mandžukić je pucao glavom, no i on je bio neprecizan

32. minuta - Robben je promašio veliku priliku za Bayern. Nijemci imaju apsolutnu dominaciju

20. minuta - Mandžukić je ukrao loptu i proigrao Riberya čiji udarac odlazi tik uz vratnicu

18. minuta - Velika prilika za Bayern. Nakon gužve u 16-tercu Juventusa Robben je pucao, a Buffon sjajno obranio

14. minuta - Ponovno Juve prijeti. Udarac Vidala umalo je završio u mreži. Kroos zbog ozljede izlazi iz igre

12. minuta - Prvi put prijete Talijani. Udarac Pirla iz slobodnog udarca odlazi iznad vratnice

GOOOL 1. MINUTA - Već u prvom napadu Bayern je poveo. Talijani su loše ispucali loptu koja je došla do Schweinsteigera koji je proigrao Alabu. Austrijski reprezentativac je opalio s 30 metara, a na putu prema vratima lopta je dotaknula Vidala i odsjela u mreži.

Utakmice je počela!

BAYERN: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Kroos, Ribéry, Müller, Mandžukić.

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Peluso, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Quagliarella, Matri.

PSG - BARCELONA 1-1 (Ibrahimović 78, Matuidi 90/ Messi 38, Xavi 90-11m)

KRAJ UTAKMICE

GOOOL 90. MINUTA - Kakav završetak u Parizu. Kada se činilo da su Španjolci riješili pitanje pobjednika ukazao se Matuidi i poravnao na 2-2

GOOOL 90. MINUTA - Francuzi ipak nisu uspijeli iščupati remi. U 90. minuti Xavi je s bijele točke postavio konačnih 2-1

GOOOL 78. MINUTA - Zlatan Ibrahimović nije ostao dužan Messiju. Šveđanin je zabio za 1-1

GOOOL 38. minuta - Messi je gotovo cijelo prvo poluvrijeme bio nevidljiv, no jedan bljesak Argentinca bio je dovoljan da Barca povede

17. minuta: Tek nakon 17. minuta Barcelona je zaprijetila. Udarac Inieste otišao je tik iznad vratnice

2. minuta - Levezzi je već na startu pogodio stativu gostiju

Utakmice je počela!

PSG - BARCELONA 1-1 (Ibrahimović 78/ Messi 38, Xavi 90-11m)

PSG: Sirigu, Silva, Alex, Maxwell, Jallet, Matuidi, Pastore, Lucas, Beckham, Lavezzi, Ibrahimović

BARCELONA: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets, Villa, Sánchez, Messi

Od prve minute će za Bayern zaigrati Mario Mandžukić. Iznenađenje uoči dvoboja u Parizu pripremio je Carlo Ancelotti koji je odlučio od početka na teren poslati Davida Beckhama. Englez će tako nakon tri godine zaigrati u Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 16:19