VATRENI SE OKUPILI

FOTO: LOVREN 'Nemojte podcjenjivati Balotellija, njemu se u sekundi može sve okrenuti!'

 Damir Krajac / CROPIX

Dok se dio hrvatske nogometne reprezentacije priprema u Londonu za sutrašnji prijateljski ogled protiv Argentine, u Zagrebu su se okupile udarne snage 'vatrenih' koje će 16. studenog na San Siru odmjeriti snage protiv Italije u važnom kvalifikacijskom ogledu za EURO 2016. u Francuskoj.

U Zagrebu je ostalo 13 najboljih igrača, dok se u Londonu nalazi 19 reprezentativaca. Milanski ogled u Zagrebu će čekati Danijel Subašić, Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Ivica Olić, Mario Mandžukić i Andrej Kramarić. Hrvatska vrsta se okupila u u hotelu AS na Zelengaju, a među prvima je stigao Vedran Ćorluka.

"U Milanu nas očekuje velika utakmica, a najvažnije je ne izgubiti. Protiv Italije nikada nismo izgubili, nadam se da to neće biti niti sada," poručio je branič moskovskog Lokomotiva.

Ćorluka se osvrnuo i na izostanak glavnog talijanskog 'fantasista' Andrea Pirla.

"Pirlo je odličan nogometaš, sasvim sigurno nedostajat će im, ali imaju Talijani dobre zamjene i za njega," dodao je Ćorluka.

Najbolji hrvatski igrač na svjetskom prvenstvu u Brazilu Ivan Perišić također smatra kako će Pirlov izostanak biti veliki hendikep za Italiju.

"Pirlo im je najbolji igrač i ako neće igrati, bit će jako oslabljeni. Mi nemamo što izgubiti, sve ovisi o nama i kako ćemo se postaviti.

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte pomalo neočekivano na popis kandidata za ogled protiv Hrvatske uvrstio je i napadača Marija Balotellija, suigrača našeg Dejana Lovrena u Liverpoolu.

"Balotelli je vrhunski igrač koji može sve promijeniti u jednoj utakmici. Nezgodan je igrač, vrlo jak, ali ja sam spreman za njega. Super se osjećam i oporavio sam se od ozljede," poručio je Lovren.

Premda nije postigao pogodak, Balotelli je u posljednjem ogledu 'vatrenih' i 'azzurra' u skupini na EP-u u Poljskoj i Ukrajini 2012. (1-1) bio najveća opasnost po hrvatski gol.

"Balotelli nam prije dvije godine na EURU nije zabio gol, ali je bio stalno opasan pa ga treba dobro paziti ako će igrati. Vjerojatno će se željeti dokazati kako bi dokazao da je zaslužio povratak u reprezentaciju," upozorio je Ćorluka.

Sasvim sigurno igračima koji su ostali u Zagrebu je žao što neće igrati protiv Lionela Messija, Sergia Aguera i ostatka 'Gauča', no kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna je bio jasan.

"Prioriteti moraju postojati jer Argentinci su samo prijateljska utakmica, a Talijani kvalifikacijska. Protiv Italije igramo veliku utakmicu, koja može puno toga promijeniti, ali nije odlučujuća," poručio je Srna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 06:28