RAZOČARANI VAHA

FOTO: 'Izgubiti na ovakav način je neobjašnjivo. Razočarali su me najiskusniji'

Solun, Grcka, 300910.Stadion Tuomba.Nogometna utakmica 2. kola Europske ligeP.A.O.K. - Dinamo.Na slici: tuga Dinama, Igor Biscan i Sime Vrsaljko.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

SOLUN - Tuga u očima Vahida Halilhodžića nakon utakmice mogla bi poslužiti kao idealan opis za onu narodnu "Slika govori više od tisuću riječi?". Tuga, ali i ljutnja. Unatoč tome što je PAOK bio spreman i zreo za pobjedu, što nisu stvorili konkretnu priliku tokom cijele utakmice na kraju im se osmjehnula sreća i ekspedicija 'modrih' vratila se praznih ruku iz Soluna. Šteta je velika. Neprocjenjiva.

- Izgubiti na ovakav način je neobjašnjivo za mene. PAOK nije pucao na gol, a mi smo izgubili. Zbog čega ne znam. Ovakvu divnu priliku da već u ovoj utakmici osiguramo nastavak natjecanja teško da ćemo ponovno imati, rekao je strateg Dinama koji nije htio secirati igru svojih izabranika, ali evidentno kako je nedostajala igra prema naprijed.

- Moram tražiti neka objašnjenja od svojih igrača jer kada smo imali loptu, kao da nismo htjeli igrati. Razočarali su me najiskusniji i najbolji. Ali, ja sam ih stavio u momčad i ja nosim krivnju zbog toga, priznao je Halilhodžić koji se obrecuno na domaćinov stil igre.

- Znao sam da iz slobodnog udarca prijeti najveća opasnost od PAOK-a, ali znali su i oni da je to najjače oružje pa su stalno plakali i tražili prekršaje što je bilo ružno gledati sa strane. Uostalom, na taj način su i izborili slobodni udarac koji je bio koban.

Nakon Soluna, Dinamo je iskliznuo s vodeće pozicije i prepustio je upravo PAOK-u.

- Evidentno je kako će se borba za dva mjesta voditi u trokutu Villareal, PAOK i Dinamo. Tim više ja osobno i moji igrači možemo žaliti za propuštenom prilikom na ovome stadionu.

Trener domaćina bio je izrazito ponosan na svoje igrače, a nakon hvalospjeva pohvalio se kako je pročitao Halilhodžića.

- Nismo briljirali, ali pogodio sam način na koji će Dinamo igrati i to nas je gurnulo u trijumf, rekao je Pavlos Dermitzakis koji nije htio ulaziti u usporedbe s Bruggeom.

- Mogu samo kazati kako je Dinamo dokazao ono što sam ionako znao. Da će biti jako teško ikome uzeti bodove protiv njega. Mi smo eto uspjeli, za raziliku od Villareala, završio je trener PAOK-a.

- Važna i europska pobjeda koja znači puno za zemlju i ekipu. Igrali jako dobro protiv dobre momčadi. Željeli smo pobjedu jer svaka domaća pobjeda daje prednost na ljestvici, ali i na psihološkom planu. Nismo bili baš najbolji, ali ovo će dati krila ekipi. Znali smo taktiku protivnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:23