ŠOK U MAKSIMIRU

FOTO Ipak se rastaju. Nakon Mamićevog upada u svlačionicu, Vaha u suzama podnio OSTAVKU!

 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Vahid Halilhodžić više nije trener Dinama! Nakon pobjede nad Interom Vaha je ušao u svlačionicu, uplakanih očiju pogledao igrače i bez jedne riječi izašao na parking ispod južne tribine. Potom se zagrlio s trenerom vratara Ibrahimovićem, ušao u automobil u kojem ga je čekala supruga i šutke napustio Maksimir. Zauvijek!

Pred novinare je istrčao Damir Vrbanović i šokirao nazočne:

- Vaha nam je preko glasnogovornice poručio kako se više ne smatra trenerom Dinama. Prema našim saznanjima, u subotu će se obratiti priopćenjem nakon kojeg će klub zauzeti stav sukladno zaštiti interesa kluba. Vaha je trakavicu vukao mjesecima, a zašto je tako odlučio, zanima i nas. Svi smo znatiželjni čuti te razloge - rekao je glavni direktor kluba.

A oni se definitivno skrivaju u posjeti Zdravka Mamića svlačionici u poluvremenu utakmice s Interom. Dinamo nije briljirao i izvršni predsjednik osjećao se pozvanim to naglasiti igračima. Treneru je očito pukao film, promislio je 45 minuta drugoga dijela u kojem mu je Beqiraj donio pobjedu nad Interom i nakon utakmice se zahvalio na suradnji.

- Momčad će do daljnjeg voditi pomoćni trener Mario Tot - rekao je malo kasnije Zoran Mamić. Njegovog brata nije bilo na stadionu. On je 15-ak minuta prije kraja utakmice automobilom odjurio iz Maksimira u nepoznatom smjeru.

S Vahidom Halilhodžićem u srijedu smo proveli gotovo šest sati u ugodnom razgovoru. Nakon što se činilo kako je otklonio sve dvojbe oko ostanka, nekoliko novinara pozvalo je Vahu na večeru. Htjeli smo s njim riješiti sve nesporazume.

Halilhodžić nam nije djelovao kao čovjek koji ne zna što donosi sutra. Upravo suprotno. S entuzijazmom je pričao kako će morati raditi na muskulaturi Matea Kovačića, vratiti osmijeh Kramariću na lice i od Sammira napraviti igrača kakav je bio minule jeseni.

- Ali, ako shvatim da sam došao pred zid, otići ću do Mamića i reći: Zdravko, to bi bilo to. Ja idem!

Pred taj zid Vaha je došao i prije nego se itko nadao. Tek tri dana kasnije. I nije trebao doći do Mamića, već se ovaj spustio do njega u svlačionicu. Do njegovog teritorija čiji je integritet Vaha ljubomorno čuvao od kada je došao u Maksimir.

Doduše, postoji i verzija da se Zdravko Mamić svjesno upustio u “motivacijski govor” znajući kako će na taj način narušiti autoritet treneru i isprovocirati Vahu da si sam čekira kartu za Pariz... Jer, u tom slučaju Dinamo mu ne trebao isplatiti ni euro odštete. No, to je i dalje sve u sferi nagađanja. Barem do subote i obraćanja naciji trenera ili nekoga iz kluba!

- Model načina i rastanka je nešto o čemu se tek treba dogovoriti - pojasnio je Vrbanović.

Kako bilo da bilo, Dinamo je opet bez trenera. Pet dana prije finala Kupa momčad je obezglavljena, a još jedno ime je potrošeno.

- Idemo dalje - rekao je predsjednik Barišić prije nego je napustio stadion.

Idemo predsjedniče, idemo, ali sve nam se čini kako se samo vrtimo u krug...

Portal Zagrebancija.com od izvora bliskom klubu neslužbeno doznaje kako je nezadovoljan lošom igrom Mamić ušetao u poluvremenu u svlačionicu, počeo se derati na Vahida i psovati mu majku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 16:19