ZVIŽDUCI DINAMOVCIMA

FOTO Hrvatska odigrala sa Bračem: Uzvikivalo im se 'uuuuu...', posebno kad je Mandžukić zabio za Hrvatsku, za 1:0

Bračani su ovu nedjelju najavili i doživjeli kao poseban dan. Hrvatska reprezentacija odigrala je prijateljsku utakmicu s otočkom selekcijom sastavljenom od igrača Postira Sardi i Jadrana iz Supetra i pobijedila 8:1.

Od suđenja se oprostio Mirko Jakšić, a oko 700 gledatelja bučno je navijalo za domaću momčad. Izabranici Slavena Bilića također su većinom dočekani pljeskom, međutim, neugodu su izazvale reakcije dijela publike na spomen imena nekolicine bivših i sadašnjih igrača Dinama. Negativno su dočekani ponajprije Mandžukić, potom i Eduardo, Badelj... Uzvikivalo im se “uuuuu...”, posebno snažno kad je Mandžukić postigao gol za Hrvatsku, za 1:0.

- Ovo ne bi smjeli niti u šali - kazao nam je jedan od starijih gledatelja. Po Mandžukićevim gestikulacijama vidjelo se da mu nije bilo svejedno. Istodobno Srna i Pletikosa su doživjeli ovacije. Lošije od dinamovaca prošao je samo HNS, kroz transparent Markoviću i Mamiću i zvižduke Srebriću.

U prvoj postavi bračke momčadi bila su devetorica iz lokalnog kluba Postira Sardi, člana 4. HNL Jug, te dvojica iz županijskog prvoligaša Jadrana. Desetak dana trajali su pregovori tko će biti kako zastupljen, na kraju se došlo do takvog rješenja kojim Supetrani nisu bili prezadovoljni.

Kako god bilo, Slaven Bilić isprobao je početnu postavu koju vježba za Gruziju, a Brač će, unatoč nekim mrljama, u što treba ubrojiti i paljenje baklji i bacanje eksplozivnih naprava, jučerašnji dan pamtiti kao poseban praznik nogometa.

Strijelci za Hrvatsku bili su Mandžukić (20, 68), Perišić (77, 86), Ćorluka (25 ), Jelavić (28), Eduardo (37) i Tomečak (62), a za Brač je zabio M. Eterović (47-11m).

HRVATSKA: Runje - Srna, Ćorluka, Šimunić, Pranjić - Vukojević, Modrić - Mandžukić, Eduardo, Perišić - Jelavić. Drugo poluvrijeme: Pletikosa, Vrsaljko, Schildenfeld, Bartulović, Badelj, Tomečak, Vukušić, Kalinić. Izbornik: Slaven Bilić.

SELEKCIJA BRAČA: Duvančić, Doljanin, P. Eterović, Božinović, Bilić, P. Rendić, M. Marinović, Mičanović, M. Eterović, M. Matulić, Ive Matulić. Još su igrali: Madineo, Mikulić, Grubišić, Šerić, Lukić, Zinrajh, N. Vlahović, Ivan Matulić, Klinčić, M. Vladislavić, J. Prugo, I. Prugo, Baković, Rosso, Bodlović, Androšević. Trener: Neno Bilić.D. Antolić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 00:22