ODUŠEVILI POLJUD

FOTO: Hajduk za rođendan razbio Olimpiju, Maglica zabio dva komada, ovacije Kouassiju

 Tom Dubravec / CROPIX

Hajdukov gradski rival, RNK Split postavio je ljestvicu visoko pobijedivši u popodnevnoj, također prijateljskoj utakimici na Parku mladeži Željezničara 4-1 pa su “bijeli” očito bili inspirirani da naprave ništa slabiji rezultat protiv ljubljanske Olimpije, drugoplasirane momčadi slovenskog prvenstva.

Iako nije počelo sjajno - Ljubljančani su poveli već nakon pet minuta igre golom Valenčića - Hajduk je na kraju slavio uvjerljivu pobjedu. I ovdje je kao po dogovoru završilo 4-1. Bila je to solidna generalka Hajduka. Reklo bi se rutinska pobjeda protiv jednog nedoraslog protivnika. Nakon preokreta Krstičevićeva momčad lako je izašla na kraj sa Ljubljančanima od kojih smo ipak očekivali više.

Što se tiče Hajduka, posebno u prvih 45 minuta, vidjelo smo nekoliko lijepih poteza, golovi su padali nakon izrađenih, uigranih akciji. Hajduk izgleda kompaktno, teži igri iako mu fale neki važni ljudi.

Zadnja linija bez Maloče, umjesto njega Jonjić koji igra u tandemu sa Milovićem dok je u veznom redu Krstičević morao posegnuti za alternativnim rješenjima pa mu kao tandem zadnjih veznih igraju Vršajević i Lima.

Ofenzivna linija Hajduka bila je izuzetno raspoložena. Anton Maglica imao je najbolji učinak jer je uz dva gola izborio i penal. Sa 11 metara precizan je bio Andrijašević koji je zaokružio golijadu za rođendan. Vuković je prije toga svojim golom čestitao Hajduku 102., i sebi 26. rođendan koji je proslavio baš u subotu.

Pred publikom na Poljudu predstavio se Bjelokošćanin Jean Kouassi pa iako nije bio strijelac ostavio je odličan dojam. Lagan i brz, prava je napast za obrambene igrače, nije ni sebičan, asistira, a ne gleda smo gol, potvrdio je da će biti pravo pojačanje za Hajduk.

Kouassi je igrač poteza, igrač u kakve se publika lako zaljubi, a da je osvojio svih, bilo je jasno od prve minute. Kad ga je Krstičević povukao s travnjaka u 68. minuti Kouassija su s tribina ispratili aplauzom i ovacijama. Kouassi je uzeo mjesto Caktašu i to će biti oštra borba za pozicije u napadu.

Hajduk je deficitiran na stoperima i u veznom redu, ali zato u napadu ima veliki izbor igrača. Debitirao je i Jakoliš, ali je dobio samo desetak minuta taman da osjeti ambijent. Uoči nastavka sezone dobra je vijest i ovih 5.000 gledatelja na tribinama iako je bilo toliko hladno da su promrzli dočekali zadnji sučev zvižduk. A s tribina su skandirali: Kup je naš!

Hajduk: Blažević (od 46. Kalinić) - Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović (od 46. Stojanović) - Lima, Vršajević (Kovačić) - Maglica (od 79. Kiš), Andrijašević, Kouassi (od 68. Caktaš) - Vuković (od 81. Jakoliš).

Strijelci: 0-1 Valenčić (5.), 1-1 Maglica (18.), 2-1 Maglica (32.), 3-1 Vuković (35.), 4-1 Andrijašević (42.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:11