UZVRAT POLUFINALA KUPA

FOTO: HAJDUK - DINAMO 1-2 Derbi u revijalnom tonu, Antolić pogodio za novu pobjedu Modrih!

Nogometaši Dinama pobijedili su Hajduk s 2-1 i s ukupnih 7-1 se plasirali u polufinale Kupa. Utakmica pred 10.000 navijača na Poljudu odigrana je u revijalnom tonu

Dinamo je prošao u četvrtfinale Kupa Hrvatske, to je bilo izvjesno i prije početka ove utakmice jer Hajduk je imao prevelik zaostatak (0-5) , što i puno jača momčad od ove ne bi dostigla.

Očekivali smo da ćemo barem vidjeti dobru utakmicu, ali nismo imali sreće. Utakmica je bila bez pravog natjecateljskog naboja posebno nakon što je Dinamo poveo već u 6. minuti golom Ademija pa je priča o nekakvoj senzaciji unaprijed bila isključena. Hajduk je ubrzo izjednačio, iz penala u 23. minuti zabio je Bradarić nakon što je u kaznenom prostoru Leko srušio Bencuna.

Nesretni Bencun

Leko je zapravo bio akter kod oba gola. Iz slobodnjaka je pogodio stativu nakon čega je Ademi poentirao za Dinamo, a na drugoj strani srušio je Bencuna koji je ubrzo nakon toga morao napustiti teren zbog ozljede. Radi se o težoj ozljedi, nesretnom Hajdukovom napadaču koji se tek oporavio od ozljede otišao je menisk te će u četvrtak biti operiran.

Izuzev ta dva gola nismo vidjeli neku veliku igru niti šanse. Bila je to prava kamilica od utakmice, poprilično dosadna pa su navijači izbili u prvi plan.

Na snazi je navijačko ujedinjenje pa se to vidjelo i na ovom derbiju. Grupa od četiristotinjak Boysa stigla je u Split, a smjestili su se na istočnoj tribini, bliže sjeveru i otud su zajedno s ostalim gledateljima navijali.

Zajednički neprijetelji su poznati: “HNS i Mamić”, njima se najviše skandiralo, a onda je nakon pola sata krenulo s povicima “Za dom, spremni!”. Krenulo bi skandiranjem sa sjevera, a završilo bi odgovorom s istoka i obratno.

Tad je sudac Ivan Bebek prvi put nakratko zaustavio utakmicu i naložio da službeni spiker mora obavijestiti gledatelje da se suzdrže od neprimjerenog skandiranja jer će u protivnom morati prekinuti utakmicu.

Ulazak specijalaca

Boysi su odgovorili refrenom: “Mamiću cigane, odlazi iz svetinje”, ali nije prošlo dugo pa se opet čulo skandiranje “Za dom, spremi”.

Drugi put je Bebek zaustavio utakmicu u 41. minuti, sad zbog uporabe pirotehnike. Boysi su ubacili u teren dvije bengalke. Opet je Bebek tražio da se gledatelje obavijesti da će prekinuti utakmicu ako se to nastavi. Dotad su Boyse okruživali samo redari, a sad su na istočnu tribinu ušle i specijalne snage policije.

Na početku drugog poluvrenena bakljada se dogodila na drugoj strani, pod sjevernom tribinom, ali srećom da je vjetar brzo odnio dim.

Nastavilo se dosadnom igrom u i nastavku. Bez prilika i bez prave igre. Hajduk nije jurišao, a Dinamo se zadovoljio ovim rezultatom pa su svi jedva čekali da se utakmica završi.

Kontra za pobjedu

Prije kraja, Dinamo je uspio pobijediti i na Poljudu. Kontru Zagrepčana pokrenuo je lošim izvođenjem auta hajdukovac Dino Mikanović (bacio loptu u noge Beqiraju), a pogotkom ju završio Antolić. Prije gola za 1-2, obje momčadi su zatresle mrežu, ali zbog zaleđa opravdano nisu priznati pogoci prvo Soudaniju, a zatim i Kouassiju.

HAJDUK - DINAMO 1-2 (Bradarić 22 / Ademi 6, Antolić 86)

90. minuta - Pašalić je nanizao nekoliko igrača Dinama, ali se umjesto asistencije odlučio za udarac i lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

86. minuta - Munjevita kontra i pogodak Dinama! Halilović je izašao sam ispred Stipice, vratar Bijelih zaustavio je njegov udarac, a lopta se odbila do Antolića koji je pogodio praznu mrežu.

77. minuta - Hajduk je dva puta izirao obranu Dinama, ali oba puta Bijeli su bili u malom zaleđu. Prvi put je Iluridze pogodio gredu, a drugi put Kouassi zatresao mrežu. Međutim, pomoćni sudac je sve to zaustavio...

72. minuta - Soudani je zabio na asistenciju Halilovića, ali pomoćni sudac opravdano je podigao zastavicu zbog zaleđa.

65. minuta - Bradarić je dobro opalio s 25 metara, lopta je otišla metar preko vratnice.

64. minuta - Iluridze je vrlo dobro ubacio s desne strane, ali lopta je malo bila previsoka za Kiša i Pašalića.

55. minuta - Na Poljudu se ništa ne događa... Jedino je Maloča pao na Čopa u 16-ercu, modri napadač je tražio jednaesterac, a Bebeku nije palo na pamet pokazati na bijelu točku.

Počelo je u nastavku.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVRIJEME!

41. minuta - Ponovno prekid! Bad Blue Boysi su pobacali baklje u teren.

36. minuta - Hajduk je ostao već bez dva igrača. Bencun je ozlijedio koljeno, a u igru je ušao Mujan.

32. minuta - Bebek je zaustavio igru da bi službeni spiker obavijestio publiku da prestane neprimjereno skandirati.

22. minuta - Bradarić je izjednačio s bijele točke!

21. minuta - Leko je srušio Bencuna u 16 metara, Bebek je pokazao na bijelu točku.

15. minuta - Mirna utakmica u Splitu. Hajduk ima više loptu u nogama, ali još nema udarca na vrata Sandomierskog.

6. minuta - Dinamo je poveo iz svoje prve akcije! Leko je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio stativu, a lopta se odbila ravno do Ademija, koji je iz blizine zatresao nebranjenu mrežu.

Utakmica je počela!

Bad Blue Boysi su na istočnoj tribini, a uoči utakmice su se prošetali Splitom. Bez incidenata...

Atmosfera u Splitu, očekivano, nije užarena. Rezultat iz prve utakmice odvratio je većinu navijača da dođe na Poljud. Trenutačno je na stadionu 5.000 gledatelja...

HAJDUK: Stipica - Nižić (od 23. Mikanović), Maloča, Milić - Bencun (od 36. Mujan, od 63. Iluridze), Bradarić, Sušić, Pašalić, Jozinović - Kouassi, Kiš

DINAMO: Sandomierski - Pinto, Addy, Šimunić, Lima - Leko - Soudani, Antolić, Ademi (od 68. Čalušić), Fernandes (od 60. Halilović) - Čop

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:35