DUGI NIZ NEPOBJEDIVOSTI

EUFORIJA U MAKSIMIRU 'Samopouzdanje je do plafona, idemo na pobjedu i protiv Celtica!'

Postali smo prava momčad, jednostavno, osjećamo se odlično i pobjeđujemo - kaže Ademi

Bilo je duljih nizova nepobjedivosti, bilo je i većih pobjeda od ove na Kantridi. Međutim, ovaj pobjednički hod kojim trenutno korača Dinamo , uistinu je za svaki respekt. Nakon onoga neočekivanog ispadanja od Aalborga, kad su se svi bojali da će Modri krenuti prema provaliji, kao i ranije često nakon “povijesnih” poraza. Rijetko je kad jedna duboka rana u Maksimiru tako brzo zacijelila, bez većih potresa i momčad Zorana Mamića odigrala je otada devet utakmica i upisala osam pobjeda! Tek jedan remi uspio je otrgnuti “Svemogući iz Veslačke”, Dražen Medić. I nije to bilo “običnih” osam pobjeda, osim očekivanih trijumfa protiv Osijeka, Splita i Istre, Dinamo je nanizao Hajduk na Poljudu, Rijeku na Kantridi, dvaput Petrolul i jednom Astru. Napravio ogroman posao, ušao u Europsku ligu, pobijedio u skupini u Maksimiru nakon četiri godine, dva najveća rivala u HNL-u bacio na koljena u njihovu dvorištu; Hajduk izbacio iz utrke za naslovom, Rijeci odmaknuo na četiri boda razlike. Sve, baš sve ide Modrima od noge, Soudani je u veličanstvenoj formi, suparnici padaju kao muhe, a smiješak od uha do uha novi je Dinamov “grb”.

- Zamislite, 16 utakmica, 14 pobjeda. Pa to je sjajno - dobacio je netko iz Dinamove ekspedicije u Rijeci. Dodali smo i onu utakmicu Superkupa, dakle, 17 utakmica, 14 pobjeda, dva poraza i taj remi sa Zagrebom. Ipak, ta su dva poraza bila izuzetno bolna, onaj prvi, na Kantridi, koji je Modrima “uzeo” Superkup još kako-tako, ali onaj od Aalborga, vjerujemo, mnogi bi u Dinamu mijenjali možda i za sve ove pobjede. Ispadanje od Danaca i gubitak dva trofeja od Rijeke učinili su mlađeg Mamića jednim od neuspješnijih trenera u bližoj Dinamovoj povijesti, međutim, ako se gleda samo ta ovosezonska bodovna berba, onda je Mamić najuspješniji. Gledajući od 2006., od sjajne Kužeove sezone naovamo, nitko nije u prvih 17 utakmica sezone uspio ubilježiti 14 pobjeda. U HNL-u, pak, baš su Kuže i dvaput Jurčić imali po osam pobjeda i remi u prvih devet susreta. S time da je Jurčić te 2011. uspio ući i u Ligu prvaka!

- Možete se smijati, ali ja i dalje tvrdim da je ovo najbolji Dinamo u zadnjih 10 godina - ponavlja Zoran Mamić.

Za potvrdu toga trebat će još mnogo pobjeda, na Aalborg se više nema smisla vraćati, jer to ništa ne može promijeniti. Ono što je očito i neoborivo jest - Dinamo je doista u sjajnom razdoblju. I kad ne igra najbolje, kao u Rijeci, kad suparnik ima i više izgleda za pobjedu, Modri osvajaju bodove. I to je dio priče o toj nepobjedivosti.

- Postali smo prava momčad, jednostavno, osjećamo se odlično i pobjeđujemo. Soudani? Da, on nam mnogo znači, što reći o njemu nego da je izvrstan, vidite kako zabija - rekao je Arijan Ademi nakon derbija na Kantridi, ne krijući nadu da će niz nepobjedivosti još potrajati neko vrijeme.

- Neka traje što dulje. Ja vjerujem da ćemo i nakon dvoboja na Celtic Parku ostati neporaženi u ovom razdoblju - kazao je Ademi.

Da, iako u srijedu imaju susret Kup protiv Ponikvi, potom i gostovanje u Koprivnici, u Maksimiru se već polako počinje pričati o gostovanju u Glasgowu, na jednom od onih legendarnih nogometnih mjesta...

- Bit će to odlična utakmica, pred punim tribinama. Naravno, ne smije nitko pomisliti da će nam biti lakše, zato što Celtic sad ne igra najbolje. To je velik klub i nikome nikad u Glasgowu nije jednostavno - kazao je Duje Čop.

A i svi ostali, poput Brozovića, Šimunića, Pivarića..., svi su kazali otprilike isto.

- U odličnom smo nizu, sa svima sad možemo igrati. Želim da ovaj niz traje još neko vrijeme, što dulje.

Pritom, naravno, svi misle uglavnom na Celtic, jer, svaka čast Ponikvama i Slavenu Belupu, bila bi velika senzacija sve osim Dinamovih pobjeda u tim utakmicama.

- U odličnoj smo formi, igramo stvarno sve bolje i svi skupa se veselimo idućim utakmicama. Jedva ih čekamo - pričao je, kratko, nakon još jednog “skalpa”, junak tjedna, peterostruki strijelac Soudani.

- Puni smo samopouzdanja, u svakoj utakmici idemo po pobjedu - još je jednom podvukao Ademi.

Uživa Maksimir kao rijetko kad, a glavni je hit na Dinamovoj top listi onaj Parnog valjka “Pusti nek’ traje”. Samopouzdanje je do plafona, Dinamo se polako sprema za pohod na Glasgow!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:37