OPET U VELIKOJ FORMI

EDUARDO MIJENJA MANDŽU 'Brazilci nas poštivaju, slavit ću gol ako zabijem'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

U Šahtjoru se Eduardo raspucao kada je bilo najpotrebnije. S golovima se napunio samopouzdanjem od kojeg golgeteri žive.

- Drago mi je zbog toga. Igrao sam šest mjeseci malo više i to se odmah vidjelo na terenu i statistici. Sjajno se osjećam – zadovoljno će Eduardo koji pripreme u Austriji shvaća kao priliku da se nametne izborniku Kovaču u napadu protiv Brazila. Prednost za njega je što u prvoj utakmici neće biti Mandžukića.

- Nedostajat će Strinić i Iličević, kako onda ne bi Mandžukić? Protiv Brazila će biti ogroman hendikep igrati bez njega, ali u napadu ima dosta kvalitetnih pojedinaca koji ga mogu zamjeniti – jasan je Dudu kojem u Sao Paolo dolaze roditelji i najbliža obitelj. Na pitanje hoće li slaviti gol reprezentaciji zemlje u kojoj je rođen, Eduardo je bio jasan:

- Prerano je misliti o golu. Ovisno o rezultatu, ali slaviti ću sa suigračima kao što uvijek slavim svoje golove.

Trema još uvijek nije stigla među Kovačevu ekspediciju. Priznao je to i naš sugovornik ali s naglaskom da će ona sigurno doći kako će se početak SP-a približavati...

- Svi će biti nervozni jer to je ipak prva utakmica na SP-u. No, kada počne sve pada u vodu i biti će lakše.

Što se Manausa tiče i vlage koja čeka Hrvatsku, Eduardo i nije imao što za reći.

- Otišao sam iz Brazila sa 16 godina pa nikada nisam igrao profesionalni nogomet. Samo u svome gradu. Gledajte, tamo je uvijek vruće ali to ne treba puno značiti.

I Dudu je u Ukrajini okružen s igračima iz Brazila pa je otvaranje Svjetkog prvenstva bila neiscrpna tema u svlačionici, karantenama i putovanjima...

- Imaju poštovanja prema Hrvatskoj. Svjesni su da igramo u dobrim europskim klubovima, da smo tehnički jaki i disciplinirani. U svakom slučaju, nije im svejedno što igraju s nama – zaključio je Eduardo da Silva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 00:25