FIFA-ini NAPUCI

DRAMATIČNA UPOZORENJA NAVIJAČIMA 'Brazil ne smijete shvatiti olako. Zbog spavanja u autu i stopiranja možete poginuti!'

 AFP

Ogromne udaljenosti između gradova domaćina, loša prometna povezanost, kriminal i klima bit će najveći problemi za tisuće navijača koji će doći u Brazil bodriti svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu , kazao je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke.

On je upozorio navijače da nimalo olako ne shvate prilike u Brazilu, gdje ih osim udaljenosti, prometa, sigurnosti i klime, očekuju i preskupi hoteli i transport.

"U Brazilu nećete moći raditi gotovo ništa od onoga što ste mogli na prvenstvu u Njemačkoj 2006. Ne možete doći automobilom i spavati u njemu, a ne možete ni uskočiti u vlak jer vlakova nema", upozorava Valcke, koji je dodao kako njegova velika briga nisu ni reprezentacije, ni dužnosnici ni novinari, već upravo navijači kojima će biti najteže.

"Znam da ću ovime uzrokovati dosta problema s organizatorom, no moja poruka navijačima jest da ništa ne shvate olako. Dakle, ne možete spavati u autu, ne možete spavati na klupi u parku, a niti na plaži jer je zima, ne možete stopirati, a niti putovati vlakom jer ti gradovi nisu povezani željeznicom", kazao je Valcke.

On je i otkrio kako je FIFA zbog ogromnih udaljenosti htjela 32 ekipe sudionice razdijeliti u četiri brazilske regije, kako bi momčadi izbjegli duga putovanja, no Brazilci su inzistirali da njihovu reprezentacija igra u što više gradova širom zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:41