MAXTV PRVA LIGA

DINAMO - LOKOMOTIVA 2-1 Lokosi izgubili od Dinama 12 put zaredom i skinuli rekord negativni Marsonije

Od 12 izgubljenih dvoboja, čak osam puta Lokomotiva je poražena s jednim pogotkom razlike
 Boris Kovačev / CROPIX

Preokretom u prvome dijelu, Dinamo je stigao do 12. pobjede u nizu nad Lokomotivom. Gosti s Kajzerice nisu iskoristili svoje prilike i ‘modri’ su zasluženo slavili 2-1. Na Maksimiru je počelo svečarski. Predsjednik Barišić uručio je Jerku Leki simbolični dres u znak 150. nastupa za Dinamo. Doduše, Leko je do respektabilne brojke stigao u dva mandata, ali izvjesno je kako će ga teško netko od aktualnog kadra dostići. Za okruglu brojku Leko je čestitao sam sebi; odigravši utakmicu bez kartona!

Dvadesetak minuta maksimirske dosade prekinuo je Mario Šitum. Brzonogi napadač sjurio se po lijevoj strani, prevario Leku i Šimunovića te plasirao loptu pored Ježine za neočekivano vodstvo Lokomotive. Mogao se Šitum proslaviti par minuta kasnije kada ga je Begonja izbacio u idealnu priliku, ali Šitum se nije najbolje snašao...

Već u idućem napadu Dinamo se vratio u utakmicu. Pivarić je ubačajem sa strane pronašao Brozovića u kaznenom prostoru, a ovom nije bilo teško prevariti dojučerašnjeg usigrača Zeleniku.

Milosti prema bivšim igračima nije imao ni Domagoj Antolić koji je kreirao potpuni preokret pogotkom u 40. minuti, a na odmor se otišlo nakon što je Budimir propustio idealnu priliku za izjednačenje. U posljednji tren je ispred njega loptu izbio Jerko Leko.

Tomislav Ivković u poluvremenu je u svlačionici ostavio Chagu i Pjacu koje je zamjenio Šovšićem i Mišićem. Lokomotiva se malo otvorila, a plodove je mogao ubrati Šitum koji se našao u novoj sjajnoj prilici. Međutim, Ježina je ukrotio njegov udarac baš kao i pokušaj Mišića iz slobodnog udarca.

Alen Halilović pljeskom je ispraćen na klupu u 65. minuti kada ga je zamijenio Soudani, a premijerni nastup u dresu Dinama ubilježio je 19-godišnji Domagoj Pavičić koji je dobio 15-ak minuta umjesto Juniora Fernandesa. U slijedećem kolu Dinamo putuje u Koprivnicu, dok Lokomotiva dočekuje Zadar.

DINAMO - LOKOMOTIVA 2-1 (Brozović 28, Antolić 40 / Šitum 19)

KRAJ UTAKMICE!

80. minuta - Soudani je iz slobodnog udarca pronašao Šimunića koji je pucao iz blizine, a Zelenika dobro obranio.

74. minuta - Mišić je iz slobodnog udarca sa 17 metara pucao u ježinin kut, vratar Dinama je izbio u korner.

71. minuta - Domagoj Antolić je bio sam ispred gola Zelenike, mogao ga je pitati gdje hoće da mu zabije gol, ali pucao je visoko prekog gola.

60. minuta - Mario Šitum je išao sam na gol Dinama, ali je pucao tako da je Ježina uhvatio loptu.

49. minuta - Fernandes je našao Brozovića na 6-7 metara od gola, ali udarac je otišao preko gola.

49. minuta - Solo prodor Halilovića, udarac sa 17 metara prolazi pokraj vratnice!

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela!

45. minuta - Šimunović je servirao loptu na zicer Budimiru, a Leko mu je uklizao s leđa i spasio čisti pogodak.

40. minuta - Leko je kratko proigrao Antolića koji je iz teškog kuta s desne strane pogodio malu mrežicu. Stoperi Lokosa su opet predaleko stajali, a Zelenika dobio gol iz 'nemogućeg' kuta.

38. minuta -Odličan udarac Šituma s 20-ak metara, lopta je prohujala pokraj vratnice.

32. minuta - Udarac Halilovića s 18 metara, otišlo je preko gola.

28. minuta - Veselje Lokosa nije dugo trajalo. Brozović je primio loptu na lijevoj strani 16-erca, igrači Lokomotive su daleko stajali od njega, a veznjak Modrih je preciznim udarcem savladao svog dojučerašnjeg suigrača Zeleniku.

27. minuta - Šitum se ponovno sjurio prema golu Ježine, ali u ključnom momentu mu je zasmetao Leko tako da je udarac bio preslab.

19. minuta - Šitum se sjurio po lijevoj strani, bez problema pretrčao Šimunovića i iz blizine prebacio Ježinu. Lokosi vode!

10. minuta -Dinamo dominira, ali još se nije dogodilo ništa...

Utakmica je počela!

DINAMO: Ježina - Leko, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić - Halilović, Fernandes, Čop;

LOKOMOTIVA: Zelenika - Gorupec, Barbarić, Ćalušić, Musa - Chago, Begonja, Trebotić - Šitum, Pjaca, Budimir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 05:41