POJAČANJE IZ GANE

Dinamo doveo bivšeg stopera Crvene Zvezde: Lee Addy novi branič Modrih!

U Južnoj Africi je s Ganom dospio do četvrtfinala i utakmice s Urugvajom u kojoj nije nastupio zbog žutih kartona

Posljednjeg dana prijelaznog roka za HNL klubove u redove Dinama stigao je Ganac Lee Addy, 22-godišnji stoper koji je igrao u Crvenoj Zvezdi, a prošlu je sezonu proveo u redovima kineskog Daliean Aerbina. Ganac je doveden na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa, a najsvježija prinova Dinama može se pohvaliti iskustvom igranja na SP-u.

U Južnoj Africi je s Ganom dospio do četvrtfinala i utakmice s Urugvajom u kojoj nije nastupio zbog žutih kartona. Iz Srbije stižu informacije da je riječ o kvalitetnom braniču, ali i neodgovornom braniču koji je znao napustiti klub i ne javiti se nikome po nekoliko dana. 2011. godine je propustio cijele pripreme da bi se pojavio na Markani s liječničkim nalazima u kojima je pisalo kako je bolovao od teškog oblika malarije.

Uz Addyja se veže skandal oko datuma rođenja. Naime, u debiju za reprezentaciju 2009. godine kao datum Addyjevog rođenja naveden je 26. listopad 1985., a s istim datumom upisan je i u službene Fifine dokumente. No, na SP-u se Dinamov igrač pomladio za punih pet godina jer je pored njegova imena stajao datum rođenja: 7. srpanj 1990. Skandal su otkrili švedski mediji, a naknadnom kontrolom provedenom od strane Fife utvrđeno je kako nema ništa sumnjivo u toj priči.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 16:44