PROBA ZA HAJDUK

DINAMO A - DINAMO B 5-1 Fernandes i Čop primirili rezerve, nova ozljeda Ante Ćorića

 Ronald Gorsic / CROPIX

Četiri dana uoči okršaja s Hajdukom u Maksimiru su organizirali zatvorenu trening utakmicu u kojoj su ulogu sparing partnera ponijeli igrači iz B-momčadi, inače lideri 3. HNL Zapad.

Cinik bi rekao da se dvoboj organizirao za pumpanje samopouzdanja pred derbi, ali bila je to prava utakmica lišena imalo respekta od strane ‘klinaca’. U želji da se nametnu letjeli su travnjakom, bili požrtvovani u svakom duelu, a nerijetko su neki od njih znali su i pretjerati s grubostima poput Petra Mamića koji je u jednom trenutku fino ‘opalio’ po Fernandesovu gležnju...

Wilson ne može zabiti

Dobra vijest na početku utakmice bilo je vidjeti Antu Ćorića na travnjaku nakon ozljede koju je dobio uoči Engleske u Vinkovcima. Ona loša stigla je 22 minute kasnije kada je Ćorić izašao iz igre zbog nove ozljede. Čini se kako su ovoga puta stradale prepone.

Iako je rezultat bio sporedan, ‘seniori’ su pitanje pobjednika riješili već u prvih 45 minuta. Dva puta Fernandes i jednom Čop zabili su za Dinamo A, dok je za B-momčad bio precizan Miklić pogodivši glavom nakon ubačaja Iharoša. U nastavku je za 4-1 zabio Duje Čop da bi konačnih 5-1 postavio Andrijašević u samom finišu.

Dvoboj je pokazao puno stvari Zoranu Mamiću. Primjerice, da u Ćukovoj garnituri ima pojedinaca na koje se može računati u bliskoj budućnosti (Šunjić, Capan, Halilović...), ali i da su neki zasluženo ispali iz prvoga plana. Primjerice, Wilson je i protiv ‘rezervi’ imao nekoliko izrazitih prilika, ali gol i dalje ostaje enigma za Portugalca.

Olma igra za A-momčad

Vrijedi istaknuti i nastup Danija Olma koji je zaigrao za seniore i ostavio dobar dojam s nekoliko poteza, poput onog kada je asistirao Čopu za 4-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:50