PROPALA PRILIKA

DEFINITIVNO NIŠTA OD KALINIĆEVOG TRANSFERA Aston Villina završna žalba odbijena

 Vladimir Dugandzic / Cropix

Aston Villina završna žalba oko dobivanja radne dozvole Lovre Kalinića je odbijena, pa je tako definitivno propala prilika da Hajdukov vratar zaigra u jednoj od najjačih nogometnih liga svijeta - Premiershipu.

Prema pravilima Engleskog nogometnog saveza igraču je za dobivanje radne dozvole u Engleskoj potrebno da zadovolji određene kriterije, poput odigravanja određenog broja utakmica za reprezentaciju, koji je proporcionalno određen trenutnim renkingom reprezentacije na FIFA-inoj ljestvici.

Kako 'vatreni' trenutno zauzimaju 18. mjesto FIFA-ine ljestvice, Kalinić je morao imati barem 45% odigranih utakmica u dresu seniorske reprezentacije, što je uvjet koji on nije zadovoljio. U istom je periodu zaigrao za reprezentaciju dva puta.

U međuvremenu su se u Aston Villi okrenuli dovođenju novog pojačanja među vratnicama nakon gubitka povjerenja u Brada Guzana. Kalinić je bio prvi pick menadžera Remija Gardea i za njega su u klubu iz Birminghama bili spremni platiti 6.5 milijuna eura, ali od svega očito neće biti ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:57