IZAZOV ZA ŠAHTJOR

Darijo Srna: Nećemo se predati. Idemo se igrati!

SPLIT - Darijo Srna nije želio Barcelonu, ali želje mu se nisu ostvarile. Pred Šahtjorom je najteži mogući izazov, Messi i društvo stoje im na putu do polufinala Lige prvaka.

- Priželjkivao sam da izbjegnemo Barçu, ali ako ima nešto pozitivno u cijeloj priči, to je da prvu utakmicu igramo na Camp Nou. Ovo je meč u kojem nemamo što izgubiti, a možemo samo dobiti i potvrditi svoj status među europskim velikanima. Zaslužili smo mjesto među osam najboljih klubova u Europu, a ovo je sad samo bonus. Nećemo se predati. Protiv Barçe želimo odigrati najbolje što možemo - komentirao je kapetan Šahtjora Darijo Srna.

Šahtjor je dobio Barcelonu sa 3-2 na Camp Nou u utakmici Lige prvaka u prosincu 2008. godine, ali tada je katalonska momčad igrala u kombiniranom sastavu bez glavnih zvijezda. Zadnji put su igrali za Superkup u Monacu 2009. i tada je Barça pobijedila sa 1-0.

Inače, Srna je u Donjecku dobio još jedno priznanje. O njegovom životu i igračkoj karijeri snimljen je polusatni dokumentarac koji će biti prikazan 26. ožujka na televizijskom kanalu Football.

Pozitivno raspoloženje podiže i vijest iz Eduardova tabora, hrvatski reprezentativac dobio je sina.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI ŽDRIJEB ČETVRTFINALA LP-A

Srna za internetsku stranicu Šahtara

Nismo favoriti ovog ogleda, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo kreirali iznenađenje. Bit će teško - prokomentirao je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji je njegovoj momčadi donio Barcelonu Šahtarov kapetan Darijo Srna.

- Borit ćemo se do posljednjih sekundi - dodao je u razgovoru za službene internetske stranice svog kluba.

Može li Šahtarova prednost biti ta što se prva utakmica igra na Barceloninom Camp Nouu?

- Nema nikakve veze gdje se prva utakmica igra.

Koja je bila vaša prva pomisao nakon što ste izvučeni uz Barcelonu?

- Ne znam... toliko smo puta s njima igrali. Dobra su momčad, možda i najbolja na svijetu, nitko im nije niti blizu. Dobili smo najjačeg mogućeg suparnika, bit će teško proći dalje.

Neki su stručnjaci već najavili "masakr".

- Neće nas "ubiti" (smijeh). Dat ćemo sve od sebe kako bismo izvukli pozitivan rezultat. Vjere u sebe imamo i u Barcelonu ćemo putovati tražiti ishod utakmice bez poraza. Ponavljam, bit će teško protiv najbolje momčadi na svijetu, ali nogomet je nogomet.

Svaka utakmica - iskustvo. Što se novoga može naučiti iz nadolazećeg dvoboja protiv Barcelone?

- Već smo sakupili iskustva, a igrati na Camp Nouu protiv Barcelone svakako će biti doživljaj. Ići ćemo ondje bez ikakvog pritiska, idemo igrati nogomet na stadionu pred sto tisuća ljudi što je san svakog nogometaša. Idemo se igrati, nećemo se uzrujavati.

Guardiola: Igrati uzvrat u Ukrajini je hendikep

- Pred nama su samo dvije zajamčene utakmice. Izboriti polufinale bit će privilegij.

- Poznajemo Šahtar i oni poznaju nas. Odigrali smo neke neizvjesne utakmice i namučili se svladati ih u utakmici Superkupa (1-0 u produžetku 2009. godine, op.a.). Fizički su jaka i iskusna momčad, svladao ih je samo Arsenal. Kada bi Liga prvaka bila igrana poput lige, oni bi bili vodeći klub Europe s najvećim brojem bodova - ocijenio je Guardiola i zaključio:

- Ključ za prolazak u polufinale bit će odigrati obje utakmice dobro, ali važno će biti već u prvoj, domaćoj pokušati ostvariti dobar rezultat. Igrati ondje uzvratnu utakmicu je hendikep, no zadovoljni smo ždrijebom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:22