IZ PRVE RUKE

ČOP ZNA KAKO DIŠU ŠPANJOLCI 'Imaju veliki respekt prema nama, čak nas se malo i boje'

Na prvoj prozivci nije bilo Modrića, Kovačića, Srne, Ćorluke, Mandžukića i Rakitića koji za vikend imaju klupske obaveze, dok se Duje Ćaleta Car priključuje momčadi u nedjelju
 Damir Krajac / CROPIX

U odboru za doček nekoliko kamera, isukani mikrofoni novinskih izvjestitelja i čovjek znakovitog nadimka - PDV. Riječ je o višegodišnjoj vjernoj sjenki reprezentativaca, a koji je stigao pred hotel AS kako bi im poželio sreću, ali i zakrpao rupe u kućnom budžetu.

Malo dalje, u hladu terase, naišli smo na stožer reprezentacije. Ante Miše, MarijanMrmić i Leonard Sovina mirno su ispijali kavice. Brzo im se priključio Joe Šimunić, dok je Miljenka Raka dovezao sin Filip, živi dokaz one kako jabuka na pada daleko od stabla. Naime, Rak junior brine se za kondicijsku pripremu igračaDinama i već sada pokazuje da je riječ o izuzetno talentiranom mladom treneru koji bi mogao nadmašiti oca. Iako su standardi veliki...

Malo kasnije im se priključio i izbornik Ante Čačić nakon kojeg su počeli curiti reprezentativci. Oni stariji i iskusniji elegantno su zaobišli novinare i ušli u hotel na mala vrata. Do priče nije bilo Vrsaljku, Brozoviću, Badelju, Vidi i Perišiću. Nemamo ništa protiv jer njihovo je da pričaju na travnjaku.

Duje Čop je stigao na okupljanje s Lovrom Kalinićem. Napadač iza sebe ima sjajnu polusezonu kojom je čekirao vizu za pripreme reprezentacije.

- Imamo kvalitetu i dobru atmosferu. Nadam se da neće biti ozljeda, a onda možemo sve. Što se osobnih ciljeva tiče, vjerujem u sebe i jedva čekam da počne nadmetanje - istaknuo je Duje Čop koji je u posljednje vrijeme često pričao sa Španjolcima o Euru i međusobnom sudaru u Bordeauxu...

- Osjeća se veliki respekt koji imaju prema nama. Mislim da se malo i boje.

Potvrdu njegovih riječi pronašli smo kod Alena Halilovića koji je rekao da se na Pirenejima osjeti poštovanje prema kvaliteti Hrvatske.

U hotel AS stigao je i Tin Jedvaj. Jedan od mlađe garde koji nije bio upitan uoči objave popisa. Igra redovito na visokoj razini. Osim toga, može pokriti dvije poziciji u obrani. Onu stopersku te onu na desnom beku. 12. lipnja na Parku prinčeva susresti Hakana Çalhanoğlua, suigrača iz Bayera.

- On je jedan od najboljih reprezentativaca uz Turana. Malo smo pričali o toj utakmici, ali ništa posebno. Samo pozitiva.

Na svu sreću, Terim s popisa je izostavio još jednog njegova suigrača, Omera Topraka.

- Jedan je od najboljih igrača Bayera. Iznenadilo me što nije pozvan, ali i bolje da ga nema! Poželio sam mu svu sreću, ali na odmoru.

Sve o EURU saznaj na Navijačnici!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:02