ODLAZI LI 'BAD BOY'

Zašto Man. United oklijeva s novim ugovorom za Rooneyja?

Nakon Rooneyjeva novog seks-skandala, svakog dana sve je više zabrinutih lica na Old Traffordu u Manchesteru
 Reuters

Navijače Manchester Uniteda itekako mogu brinuti novootkriveni privatni problemi njihova najboljeg nogometaša Waynea Rooneyja (24). Unitedovoj zvijezdi ostalo je još 18 mjeseci do isteka ugovora, a pregovori o novom još nisu niti počeli.

Petogodišnja obveza

Bez obzira na to što je Rooney obećao Alexu Fergusonu da će nakon SP-a staviti potpis na novi petogodišnji ugovor, prema kojemu bi tjedno zarađivao 140.000 funti, do produljenja još nije došlo, a nakon novog seks skandala zabrinuta lica na Old Traffordu svaki su dan sve brojnija.

- Ako Rooney do sljedećeg ljeta ne potpiše novi ugovor, Manchester će izgubiti silne milijune. Wayne će biti praktički slobodan igrač i moći će birati klub u kojemu želi igrati - potvrdio je izvor blizak Manchester Unitedu i igraču.

Budući da ga je bivši suigrač Cristiano Ronaldo već nekoliko puta pozvao u Real Madrid, Rooney bi vrlo lako, nakon seks skandala o kojemu bruji cijela Engleska, mogao pobjeći s Otoka.

Više ne privlači sponzore

Kad se još u obzir uzmu loša igra na SP-u, ozljeda pred kraj prošle sezone, stalni problemi s alkoholom i svađa s navijačima u Africi, nagađanja engleskih medija o bijegu iz Uniteda i nisu tako neutemeljena.

No, pitanje je želi li klub i zadržati problematičnog igrača koji više ne privlači sponzore kao što je to nekad činio, pogotovo ako se zna da su vlasnici Glazeri kojima je cilj napuniti blagajnu.

Amerikanci ne žele u prvi plan gurati igrača koji je uzor, a trudnu suprugu vara s prostitutkom, mokri po ulici i ima problema s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 09:27