TRENER SVIH TRENERA

ĆIRO LJUT NA ŠIMIĆA 'On mora stajati u stavu mirno dok o meni priča!'

'Mamićeve veze s politikom tako su snažne da će trajati dok sam bude htio. Čovječe, on je frend s glasovitim pravnim ekspertom Hanžekovićem! Sve ostalo je bla-bla-bla'
 Marko Todorov / CROPIX

Asket kamena lica i kreštava glasa trenirao je strogoću i na svečarskoj večeri poslije sjajnih 2:0 protiv najvećeg ligaškog suparnika Jedinstva iz Bihaća; kad se u dvorani ekskluzivnog Royala pojavio Jasmin Imamović, izderao se na svoje igrače:

- Zašto ne ustanete, zar ne vidite tko je došao, gradonačelnik!

Pa su ustali tako brzo da se kralježnica ispravila svima kao na terapiji zbog bola u leđima i udarca u koljeno ili Ahilovu petu. Onda su se spustili u početni položaj, a Miroslav Blažević - o njemu je riječ - graknuo je još silovitije:

- Tko vam je dopustio da sjednete!?

Jasmin je pak hvalio i njih i njega, team super uspješne Slobode:

- Čestitam na odličnoj priredbi. Imate sreću što vas vodi najbolji trener svijeta!

U međuvremenu je Tata požurio do hotela Tuzla, znajući da ga tamo nestrpljivo čega zagrebački novinarski trio. Prije no što će se priključiti, rukovanjem i ljubljenjem opsjedale su ga polaznice seminara iz BH dječjih vrtića, one vele: obdaništa, tete pokraj kojih je zgodno biti - teček.

- Što je izjavio kolega s protivničke klupe Smailagić, da su se dobro držali 25 minuta dok ih nismo dobili na mišiće? Bilo bi presmiono očekivati ovakav uspjeh. Gledao sam Bišćane na pripremama u Medulinu, kad su slovenskog doprvaka Kopra pregazili 3:0. Osjetio sam kako treba s njima: prepustiti im loptu pa ograničiti prostor i vrijeme kako bismo shvatili u čemu su limitirani.

Na zapadnoj i sjevernoj tribini bilo je 7.500 gledatelja s ulaznicama plaćenim 5 KM odnosno 3 KM, na potonji sektor besplatno je pušteno gotovo tisuću onih koji se nisu dokopali karte. Urnebes neviđen od sredine osamdesetih a sve je izravno prenosila kantonalna televizija!

- Bio sam miran i motiviran. Dodatni poticaj dali su mi poklon-crteži unuke Mavi i unuka Damjana, djece sina Miroslava.

Potom smo prionuli domaćim temama. Sugovornik se raspričao o telefonskom nastupu u TV emisiji “Bujica”.

- Ogorčen sam izjavom Darija Šimića da ja nisam pouzdan za komentiranje zbivanja u Dinamu i oko njega budući da se služim spinovima. Potražio sam rječnik stranih i riječi i saznao da je spin majstor onaj koji jedno misli, drugo govori, a treće radi! I ja sam, tobože, takva protuha. Ja, koji sam Šimiću omogućio 150 utakmica za Dinamo, 100 za Hrvatsku, koji sam u reprezentaciju zbog njega zvao i brata Josipa! Jedva sam dočekao priliku odbrusiti mu da mora stajati u stavu mirno dok o meni priča!

Ignorirao je Blažević i Mamića, “spuštajući” mu kadgod stigne. Ne mareći za stoput opetovanu Zdravkovu poruku: “Kume, dođi u Maksimir i biraj funkciju!”

Hoće li udružena oporba na čelu sa Šimićem, Bišćanom, Šokotom i Marićem smjestiti Maminju?

- Ma kakvi, svi su oni za nj obični miševi. Miševi iz “gvožđarske radnje” u kojoj se neće najesti, eventualno mogu grickati željezo. Mamićeve veze s politikom, čak i sa sudstvom, tako su snažne da će trajati dok sam bude htio. Čovječe, on je frend s glasovitim pravnim ekspertom Hanžekovićem! Sve ostalo je bla-bla-bla. Uostalom, čemu ta formula “jedan član, jedan glas”, zar je Dinamo i nalik Barceloni? I neka Šimić ne prodaje iluzije da će Modri skupiti 50 tisuća članova, ako ih je povijesne '82. bilo rekordnih 40 tisuća.

Kako ćemo proći na otvorenju SP-a?

- Lako, Brazil pada, dičit ćemo se senzacijom za neupućene, 1:0.

Strijelac?

- “Sevilla”!

Dopada mu se Rakitić?

- On je veliki plavi anđeo, ugodno iznenađenje za sve, ja nisam iznimka.

Prvak planeta?

- Hrvatska, tko bi drugi. S vrhunskim Lukom i opisanim Raketom, poslije 1. kola priključenim Mandžukićem, s probuđenim Kovačićem te Olićem koji mora biti u postavi poradi reaktivne brzine - dok su drugi u četvrtoj, Ola šajba u petoj!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 13:11