POČELA PRODAJA KARATA

Cijeli Split želi na Poljud, Oremuš najavljuje: 'Hajduk će pobijediti 1-0, a zabit će im Vuković!'

Ulaznice su se već našle u prodaji, pa iako nema onih kilometarskih redova na Poljudu kakve smo nekad znali gledati, najavljuje se da je sjeverna tribina već 'otišla'
 Ante Čizmić/CROPIX

Kad je riječ o derbiju Hajduka i Dinama na Poljudu, nezvjestan može biti rezultat, ali izvjesno je da će tribine Poljuda biti dobro ispunjenje. Teško je unaprijed govoriti o rasprodanom stadionu, ali da će cijela ova atmosfera dovesti do toga da bude dvadesetak tisuća gledatelja, to je sasvim sigurno.

Ulaznice su se već našle u prodaji, pa iako nema onih kilometarskih redova na Poljudu kakve smo nekad znali gledati, najavljuje se da je sjeverna tribina već “otišla”, a dobro se prodaju i sve druge pozicije.

Hajduk je u proljetnu sezonu startao dobro, pobjedom u Koprivnici koja je razbuktala atmosferu među navijačima, a igrače napunila samopouzdanjem. Veliki hendikep predstavljaju ozljede Milovića i Jonjića, izostanak Maloče, svaki od njih puno znači za igru, jer trener Mišo Krističević nema taj luksuz da ima na raspolaganju dvadesetak kvalitetom podjednakih igrača.

Bit će krpanja i improvizacije, ali derbi je uvijek poseban izazov.

- Pobjeda u Koprivnici poslužit će kao odlična uvertira za Dinamo jer smo pokazali da smo kvalitetno radili na pripremama. Naša koncepcija sigurno je poremećena zbog Milovića, Jonjića i Maloče, ali učinit ćemo sve da ih nadomjestimo na pravi način i napravimo pozitivan rezultat - poručuje Miro Oremuš koji će preuzeti odgovornost i ulogu kapetana “bijelih” u nedjelju.

- To je velika čast i odgovornost, a ja sam spreman povesti momčad u derbiju. Ulazimo u utakmicu željni dokazivanja, spremni smo i nemamo se čega bojati - naglašava Oremuš koji izuzetno respektira momčad Dinama.

Zagrepčani nemaju slabu kariku u momčadi, a Oremuš se uzda u pomoć navijača s tribina.

- Dinamo je odlično pokriven na svim pozicijama, ali i oni su svjesni da im nikada nije bilo lako igrati na Poljudu. Pred našim navijačima imam osjećaj da imamo igrača više u derbiju.

Hajdukovci su optimistični u prognozama.

- Što se mene tiče, može završiti 1-0 za Hajduk - kaže Oremuš.

Bio bi to pravi rođendanski dar za trenera Mišu Krstičevića koji je u utorak, 19. veljače proslavio 55. rođendan, ali i satisfakcija za ozlijeđene suigrače koji sutra izlaze iz zagrebačke bolnice i vraćaju se u Split.

Oremuš je prognozirao da bi derbi mogao odlučiti Ivan Vuković, crnogorski napadač startao je golom i asistencijom.

Osječanin Anton Maglica, pak, nada se da će on biti taj koji će zabiti Dinamu.

- Ovo mi je prvi derbi u dresu Hajduka, nikad nisam zabio Dinamu tako da imam motiva napretek. Osjećaj je odličan, a vidjet ćemo kako će se to odvijati na terenu. Idealan scenarij bio bi da Hajduk pobijedi, a da ja zabijem gol.

Maglica ima svoje navijače koji stižu iz njegove Bijele, ali i iz Osijeka. Nekad su dolazili autobusom, ali sad će ih biti nešto manje.

- Neće bit autobusa, jer kad su posljednji put došli ja nisam igrao pa su se razočarali. Ali imam puno prijatelja iz Slavonije koji me stalno zovu i traže ulaznice - objašnjava Maglica.

Zanimljvo je to kako su hajdukovci detektirali da će im najveća opasnost prijetiti od Duje Čopa, njihova bivšeg suigrača...

- Izgleda da je Čop taj koji je najopasniji nakon što je Rijeki zabio tri gola, ali vjerujem da će ga Mirko dobro pokriti. Od Dinamovih stopera više bih volio ići na Jedvaja nego na Šimunića. Lakše je da me čuva mlađi, nego najiskusniji - nada se Maglica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 21:14